Як «живе» ОСББ на проспекті Молоді

14 Червня 2018, 14:41
ОСББ на проспекті Молоді, 8а 9185
ОСББ на проспекті Молоді, 8а

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку на проспекті Молоді, 8а, функціонує майже два роки і вже чимало вдалося зробити.

Про це Район.Луцьк розповіла очільниця ОСББ Тетяна Марченко.

За її словами, ОСББ заснували першого серпня 2016 року. Ця дев’ятиповерхівка – колишній студентський гуртожиток СНУ імені Лесі Українки, тепер це будинок, який набув статусу житлового. Відтак, майже всі мешканці приватизували житло в дев’ятиповерхівці.

Голова ОСББ Марченко зазначила, що в житловому будинку є правління, в яке входить 11 людей.

«Кожен поверх має відповідальну особу, яка є в правлінні ОСББ. З цими людьми ми вирішуємо всі важливі питання. Хочу зазначити, що в правлінні всі дуже активні люди, яким не байдужий наш будинок», – зауважила Тетяна Марченко.

Вікна на сходових клітках жахливі, їх потрібно міняти
Вікна на сходових клітках жахливі, їх потрібно міняти

Як розповіла нам очільниця ОСББ Марченко, за два роки вдалося трохи модернізувати будинок, адже він ще з 1983 року. За часів гуртожитку в 2011 році його укріпили, і тепер люди продовжують мешкати в ньому.

«Ми робили кошторис на цей будинок, адже мешканці хотіли його утеплити, взяти тепловий кредит, проте роботи коштуватимуть два мільйони гривень, тому жителі запевнили, що не потягнуть таку суму, адже це дуже дорого. Ми то накопичуємо гроші, та їх не так багато. В середньому доходу маємо 24 тисячі гривень в місяць. Але з цих грошей майже половину щомісячно йде на заробітні плати працівникам ОСББ, які його обслуговують», – додала Марченко.

ОСББ «Молоді, 8а»
ОСББ «Молоді, 8а»

Жителі встановили відеокамери для своєї безпеки
Жителі встановили відеокамери для своєї безпеки

За два роки мешканці вже встановили на будинку чотири камери для своєї безпеки, модернізували електропроводку, всі електролічильники та алектрощитову в будинку, встановили домофон та відкрили дитячий майданчик в дворі.

Окрім того, мешканці самі придбали сміттєві баки. Проте жителі хочуть зробити ще багато всього, та кажуть, ніхто їм, на жаль, не допомагає, все роблять самі, адже депутата на своєму окрузі не мають.

«У нас в будинку на сходових клітках дуже жахливі вікна, які вже потрохи вилітають. Їх обов’язково потрібно замінювати. Окрім того, грибок на стінах в середині дев’ятиповерхівки дуже прогресує, з цим теж потрібно щось робити. Також хочемо викласти доріжку біля будинку з бруківки, доставити ще кілька камер, адже це важливо», – пояснила Марченко.

Майданчик потребує модернізації
Майданчик потребує модернізації

Грибок їсть стіни в середині дев'ятиповерхівки
Грибок їсть стіни в середині дев'ятиповерхівки

Болючим питанням для жителів будинку на Молоді є спортивний майданчик, який обладнала колись адміністрація університету, а зараз його треба модернізувати. Та коштів в ОСББ не так вже багато.

«У нас в будинку мешкає близько 60 дітей до 16 років, окрім того постійно прибігають дітки з інших будинків, тому це поле було б для всієї малечі, яка збирається в дворі», – розповіла голова ОСББ.

Та на завершення підсумувала, що на досягнутому мешканці не зупинятимуться.

«Ми на місці не сидимо, постійно щось робимо, але від допомоги не відмовилися б», – зазначила Тетяна Марченко.

Читайте також: На Молоді мешканці своїми силами встановили дитячий майданчик

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром