Остап Українець презентував у Луцьку два романи

13 Червня 2018, 18:40
Остап Українець 4120
Остап Українець

До Луцька приїздив талановитий письменник та перекладач Івано-Франківська Остап Українець представив свої два романи: «Малхут» та «Транс».

«Мистецьке об’єднання «Стендаль» 12 червня організувало зустріч з автором в салоні «Артист».

Модераторка заходу Ельвіра Яцута зазначила, що Остап, на сьогодні, у свої 24 роки, крім літературного доробку, має велизечний перекладацький багаж. Остап Українець працює над текстами культових авторів Говарда Лавкрафта, Едгара По та Томаса Еліота.

Автор дебютував як письменник з романом «Малхут» (2017, видавництво «Фабула»). «Малхут» – книга про місто Станіслав другої половини позаминулого століття. 

«Ігнатій Камінський – це реальний бургомістр. Більшість прецедентів з його публічного життя. Але так, я домислюю чим він займався у вільний час. Фактично те, що рухає сюжет – це мій домисел. Але ключова біографія Камінського прослідковується: те що його підозрювали у контрабанді, те, що він був специфічною та сумнівною постаттю свого часу. В післямові я перелічую авторів до яких звертався у роботі над романом», – зазначає про головного героя роману Остап Українець.

Роман «Транс», який вийшов друком у Видавництві Жупанського, – це історія про таємниче Паломництво: містами сучасної Європи та сторінками класичної літератури, письменник постійно ставить їх у ситуацію між вибором. Письменник звертається до середньовічної легенди про Філософський Камінь та алхімічних трактатів, які накладає на подорож багатогранним сьогоденням і через символіку яких досліджує автоеротизм та андрогінність свого героя. 

Гостя презентації
Гостя презентації

«Малхут»
«Малхут»

Остап Українець працює над текстами культових авторів
Остап Українець працює над текстами культових авторів

Остап Українець та модераторка презентації Ельвіра Яцута
Остап Українець та модераторка презентації Ельвіра Яцута

«Транс»
«Транс»

Відвідувачки презентації
Відвідувачки презентації

Фото: Олег Бурлака

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром