Понад 500 дітей з усієї області взяли участь у фестивалі під Луцьком

13 Червня 2018, 11:20
Фестиваль 2622
Фестиваль

Майже півтисячі дітей з усієї області взяли участь у ХІІІ обласному Фестивалі фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині.

Захід відбувався з 5 по 10 червня у таборі «Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району. Про це йдеться на сайті ЦТСЕ управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністації.

Фестиваль організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за участі Товариства сприяння обороні України, Волинського обласного військового комісаріату, військової частини 1141 Національної гвардії України, Волинського відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, Волинського осередку козацтва України.

Учасники фестивалю
Учасники фестивалю

Команди з різних районів
Команди з різних районів

 

Діти проживали на території табору п'ять днів. Протягом цього часу паралельно відбувалося два заходи: обласні змагання дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів України «Козацький гарт». На ці змагання зібрались команди-переможці районних та міських етапів.

Відкрився Фестиваль урочистим парадом команд. Під супроводом оркестру Національної гвардії та залп гармат підняли державний прапор України, після чого учасники вшанували пам'ять героїв, які полягли за незалежність України.

Вшанування пам'яті загиблих
Вшанування пам'яті загиблих

На відкритті Фестивалю побували заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Олександр Ткачук, начальник відділу освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької райдержадміністрації Олександр Хомич, заступник комісара Волинського обласного військового комісаріату, підполковник Збройних Сил України Ігор Підлісний, отаман Волинського козацького стрілецького братства Володимир Перчук, голова Волинського обласного товариства сприяння обороні України Анатолій Долінськийзаступник командира військової частини 1141 Національної гвардії України Андрій Сало, директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігор Пасюк та представники різних громадських організацій.

Голова штабу Фестивалю, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін  зазначив, що Волинь є лідером серед інших областей  у проведенні подібних заходів, а успішні виступи волинських команд у всеукраїнських змаганнях є показником комплексної роботи та хорошої підготовки дітей.

«Обласний Центр туризму уже тринадцятий рік поспіль проводить такий Фестиваль, який поєднує два спортивно-патріотичні заходи – це гра «Сокіл» («Джура») та змагання «Козацький гарт». Впродовж п’яти днів діти живуть в наметах на природі, облаштовують свій побут, вчаться долати труднощі, змагаються у різноманітних спортивних та туристських змаганнях, військових вишколах, демонструють вміння надавати першу медичну допомогу, орієнтуватись на місцевості, жити в природних умовах. Всі ці навички дуже важливі у підготовці молодої людини до самостійного життя», – зазначив Леонід Толстіхін.

Після урочистостей відразу розпочались змагання та конкурси. Гості та учасники Фестивалю мали можливість познайомитись із двома виставками, які діяли в таборі – музейною експозицією «Народна війна» та зразками зброї.

Спортивні змагання
Спортивні змагання

 

Також для дітей проводили спеціальні майстер-класи з військової підготовки, де вчили розумному поводженню зі зброєю, самообороні та заходам безпеки.


Відкриття фестивалю
Відкриття фестивалю

 

            Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром