Головних бунтарів у СІЗО можуть «посадити» на 5 років

14 Квітня 2016, 14:13
2221

У СІЗО утриманці бунтували через те, що у колонії перевіряють посилки та не дозволяють передавати певні продукти. Водночас керівництво пенітенціарної служби пояснює, що це необхідно задля запобігання потрапляння на територію ізолятора наркотиків, мобільних телефонів та інших заборонених речей.

Про це повідомили 14 квітня під час брифінгу заступника начальника управління служби у Волинській області Юрія Безушкевича, пише Волинське агентство розслідувань.

За його словами, в ізоляторі дійсно контролюють надходження продуктів у передачах.

«Ми це контролюємо, перевіряємо, бо це один з каналів надходження заборонених предметів – наркотичних речовин та мобільних телефонів», – розповів Безушкевич. Він каже, що такі випадки спроб передачі заборонених предметів трапляються часто, приміром, у виправній колонії такі речі перекидають через паркан.

У СІЗО ж заборонені предмети можуть потрапити лише через посилки або коли хтось особисто їх принесе. У бунті взяла участь майже половина тих, кого утримують у СІЗО, тобто близько 70 осіб. Метою акції був тиск на працівників СІЗО, щоб ті дозволили передавати певні продукти та менше контролювати посилки.

«До жодного з ув’язнених не застосували фізичної сили та спеціальних засобів, ніхто із працівників СІЗО не постраждав… Я сам був на останньому обході, це звучало. Якість харчування можливо не влаштовує всіх, разом з тим продукти поставляють централізовано державою, і ми видаємо згідно тих норм, які належать. Звичайно тих, хто харчувався в ресторані це не влаштовує», – зазначив Безушкевич.

Він так і не підтвердив факту спроби масового суїциду. Як стверджує посадовець, трьом пораненим надали допомогу в медичних закладах, після чого їх доставили у СІЗО. Іншим надали допомогу на місці.

«Якщо не накладали шви, то це не можна трактувати як спроби порізати собі вени, це фактично подряпини», – додав посадовець. За фактом бунту проводять розслідування, під час якого питають учасників.

«Якщо будуть встановлені ці особи, ми їх в принципі знаємо, їм будуть висунуті обвинувачення. Зараз зареєстровано у єдиному реєстрі досудових розслідувань», – розповів заступник начальника управління. За його словами, зараз обстановка спокійна та будь-яких неправомірних дій з боку ув`язнених не спостерігають.

За результатами розслідування тим, чию вину буде доведено, загрожує стаття за злісну непокору вимогам адміністрації виправної установи, що передбачає ув`язнення до трьох років та за дії, що дезорганізують – від п`яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, ув’язнені Луцького слідчого ізолятора влаштували протест через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром