Як цигани у Луцьку заготовляють горобину

26 Липня 2015, 10:22
17888

У Луцьку масово збирають ягоди горобини та продають її для виготовлення медичної сировини, а головними постачальниками є роми та пенсіонери.

У Луцьку багато дерев горобини та найчастіше її збиральників можна помітити на вулиці Наливайка, біля «Адреналін Сіті» та у районі спортивної  школи. Тут заготовляють ягоди попри те,  дерева ростуть біля дороги що біля них є рух транспорту. У прийомному пункті нікого не цікавить де були зібрані плоди горобини.

Циганка Рада на промисел вийшла зі сім’єю: чоловік, дитина і племінниця з сином. Каже: «і ваші, і наші збирають, а потім будуть лікарства». Та показує куди помаранчеві ягоди можна занести здати. Приймають горобину по 5 гривень за кілограм.

Пункт прийому горобини розташований у одному з трьох складів на вулиці Конякіна,2.

2

З 9 ранку та до вечора роми та пенсіонери стоять у черзі, щоб отримати свої п’ять гривень за кілограм ягід. Але працюючи усією сім’єю можна отримують чималу суму за повні ящики.

«Для пенсіонерів то є добрі гроші, та і не тільки для них» - каже пані Галина, мила пенсіонерка  яка прийшла здавати горобину разом зі своєю мамою. На двох у них було 4 сумки з ягодами.

Поряд в одному зі складів приймають малину та чорницю, яка поки лідирує за кількістю у «ягідному списку».

А от заготівельниця, яка приймає сировину, не захотіла поділитися з пресою, секретом куди ж далі ідуть ягоди з Луцька. 

1

Коментарі
14 Липня 2016, 23:43
Ще збирають на гпз Дац , Марц
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром