Просять долучитися до будівництва храму Всіх Святих Землі Волинської

09 Червня 2018, 18:49
Кафедральний собор Всіх Святих Землі Волинської 12445
Кафедральний собор Всіх Святих Землі Волинської

У Луцьку Кафедральний собор Всіх Святих Землі Волинської будують уже майже 20 років на проспекті Соборності.

Зводять її за гроші прихожан і благодійників. Про це йдеться на сайті Волинської єпархії.

 За інформацією, недавно на храмові встановили два куполи. За проектом, це один із найбільших соборів України, адже займає майже два гектара. До того ж, храм п’ятикупольний і добряче вищий за багатоповерхівки в цьому мікрорайоні. Дзвіниця має бути висотою 65 метрів.

Проект собору, каже настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин, розробляли за зразками соборів Київської Русі 12 століття, хоча й суттєво осучаснювали.

У нижньому храмі майбутнього собору вже проводять Богослужіння. Найчастіше служать тут влітку, коли в споруді тимчасового храму спекотно.

Отож, Волинська єпархія УПЦ запрошує всіх небайдужих долучитися до будівництва Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської в місті Луцьку.

Реквізити
Реквізити

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
10 Червня 2018, 00:18
Що москалики хотіли усіх переплюнути і усралися будуйте будуйте усе буде наше
10 Червня 2018, 00:42
З такими темпами МП нехай ще 20 років будує...
10 Червня 2018, 01:48
Люди будують. І це добре. Не все так швидко і в житті. Хтось судить по собі, нічого не зробивши за свої роки життя. Зараз тема звинувачень МП не головна на фоні поголовних: алко- спиття народу; дтп в яких більше гине ніж на сході; збідніння та виїзду з України. Ненавистю та неприязню ми не переконаємо і не змінимо нікого. Кобзаря хтось чує?: обнімітеся брати мої, - молю вас, благаю.
10 Червня 2018, 02:06
А навіщо добудовувати храм, в якому проповідь починається зі слів про те, що КП це вороги, які забрали храм, а прихожани КП то невінчані і нехрещені. я не здивуюсь, якщо скоро прихожани цієї церкви будуть по Луцьку бігати і кричати " Путін, ввєди войска". Там не пастирі, а злі вовки, які ненавидять Україну та її народ. Я не кажу за весь МП, і там є нормальні люди, але не в цьому випадку.
10 Червня 2018, 02:45
Алекс...- що де коли? Ти чув? Фіксував? Про що пишеш. Факти, особи, день, час, на якій секунді. Звинувачуєш як ... дуся з базару. В тебе дійсно є факти і аргументи? Виклади. І вінок тобі на голову.
10 Червня 2018, 02:51
Хоча б нормальних назви. Ти ж знаєш. Нормальний нормально нормальних... нормаліст. В межах своєї нормальності жив і Гітлер. Нормально піднормалював... А як ото -любіть, моліться- поцитуй Христа. Чи себе цікавіш і злість свою цитувать?
10 Червня 2018, 03:11
Знаю особисто багато людей, кому саме пастирі тої церкви мудрими порадами допомогли пережити складні ситуації життя, зберегти мир у родинах. В цьому жодної політики - кожен буває у халепі, і тоді навіть атеїст, бувало, зі страшним діагнозом і чи за крок до зруйнування сім&quot;ї приходить до Храму. Це вам не психотерапевт за 200 грн за годину, який ще й таблетки від депресії пропише - священники допомагають кожному безкоштовно (пожертва після бесіди - справа добровільна і необов&quot;язкова), приділяють власний час навіть після служб. Тому цей храм, думаю, потрібен на тому місці не лише віруючим, а й багатьом ііз тих, хто сьогодні живе на широку ногу у морі розваг і про Бога навіть не згадує. <br/><br/>Серед тих моїх знайомих, які приходили за порадою і духовною підтримкою в цей храм - жодних москалів, до речі.
10 Червня 2018, 14:13
Батюшка свого часу і про літак збитий американцями розказуваа..тоді більш ярка позіція була..дивно що сбу тоді нічого не робила..але це не тільки в ЛУцьку не робила..тоже ярка позіція..пару років для старту..до речі туда і ігарьоша стрелков з іконкой в супроводі приїзжав в свій час..москалів немає там..іх там нєт..братья..
10 Червня 2018, 14:52
Не підтримувати, допоки храм належить Церкві держави агресора!
10 Червня 2018, 15:40
Парафіяни храму беруть участь в ато. Одного з них пораненого врятував о Ігор через о Олександра. Лежав поранений і стікав кров’ю ... ні до кого не міг додзвонитися. Набрав до о Ігоря і додзвонився! О Ігор зателефонував до о Олександра який з підрозділом Світязь був на сході. Спільними зусиллями хлопця врятували! І це священики собору всіх святих землі волинської! І ніякого піару. Ніхто про це не кричав
10 Червня 2018, 15:46
Батюшкам з того храму дати інтервю мірским виданням.вказати що на сході,йдуть бойові дії з росіянами.кіріл не згадується кожний день в них.окропку і хрещення бойових машин та армійців в КРиму та на окупованих територ. парафіями засуджують.як молитви за расєюшку.і все..а ми там не,були міру мір..
10 Червня 2018, 20:36
Московити. Геть!
10 Червня 2018, 22:56
Не має більш підлого народу ніж росіяни і це доказано століттями одне радує що цій останій імперії планети прийшов кінець це вже просто територія бувшої Росії населена якимсь збродом
11 Червня 2018, 11:23
А чого не добавляєте,що це церква МП? Якщо перейде під порядкування КП то можна й долучитися.А давати будь-яку суму на церкву,яка підтримує вбивства наших хлопців гріх.
11 Червня 2018, 15:57
Політичними амбіціями душу не накормиш. Не слід забувати, що крім субєктивних поглядів існує обєктивна ІСТИНА.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром