У Луцьку засудили розбійника, який втік з-під варти, та його спільників

06 Червня 2018, 10:52
Розбійник, який втік з-під варти 4449
Розбійник, який втік з-під варти

Розбійника з Луцька, якому допомогли втекти з-під варти його подруга, дружина та інспектор СІЗО, все-таки спіймали, засудили і тепер посадять за ґрати.

Про це йдеться у дописі на сайті прокуратури Волинської області.

Раніше неодноразово засуджений 40-річний лучанин Руслан Гончарук разом з його 25-річним також судимим спільником 12 грудня 2015 року проникли у будинок селі Коцюри Любомльського району, поранили господаря з вогнепальної зброї, втім, хоча злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним бандитам не вдалося.

Зловмисників затримали і помістили під варту на час проведення досудового розслідування. Але 16 вересня 2016 року Руслану Гончаруку вдалося втекти: він прикинувся хворим, і під час перевезення його до лікарні у автомобілі «швидої», діставши пістолет і гранату Ф-1, змусив конвойних, які не мали при собі табельної зброї, відпустити його.

Злочинця повторно затримали 10 жовтня 2016 року у помешканні на вулиці Гордіюк у Луцьку.

Як з'ясували правоохоронці, втекти злочинцю допомогли його дружина та неповнолітня знайома, яка сховала пакет зі зброєю у туалеті лікарні. Крім того, прокуратура вважає співучасником втечі інспектора Луцького СІЗО

17-річну лучанку, яка допомогла втекти розбійнику, засудили до трьох років позбавлення волі з річним іспитовим терміном ще у листопаді 2016 року.

Дружину злочинця визнали винною у наданні знарядь та засобів втечі й засудили до п'ти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

Молодший спільник розбійника відсидить за ґратами дев'ять років, крім того, його майно конфіскують.

Руслана Гончарука суд визнав винним у скоєнні розбійного нападу, проникненні у житло, незаконному поводженні зі зброєю, втечі з-під варти та втягненні неповнолітньої особи у злочинну діяльність. Вирок – 11 років позбавлення волі з пеовною конфіскацією.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром