Чому лучани покидають домівку назавжди заради роботи в Польщі

06 Червня 2018, 00:16
Українці на роботі в Польщі 6167 Джерело: agroportal.ua
Українці на роботі в Польщі

Українці які втомились жити у злиднях, масово їдуть за кордон на заробітки. Якщо раніше мова йшла про тимчасову трудову міграцію, то зараз йдеться про зміну країни проживання назавжди.

Волинь не виняток, інформує Sfera-TV.Lutsk.

Жахливі умови праці та робота за копійки – все це набридло волинянам. Через це вони змушені гарувати на пана у Білорусі, Чехії, Росії, а найчастіше – в сусідній Польщі.

Сьогодні під візовим центром знову людно, всі сюди прийшли з однієї причини – виготовити робочу візу. У волинянина Миколи за плечима 15 років стажу роботи у Польщі. Розповідає, що поїхав туди не від хорошого
життя, а тому що має двох малолітніх дітей, яких треба годувати, одягати та навчати.

Схожа ситуація і в лучанина Леоніда. Чоловік за фахом будівельник, а в Польщі, каже, таких людей цінують і платять непогано, хоч і працювати доводиться дуже важко. В Україні ж навпаки. Відтак, він разом з товаришами сьогодні прийшов робити візи, аби підзаробити грошей для родини. Це їхня вже друга спроба поїхати на заробітки, бо перший раз чоловіки потрапили на гачок так званих «кидал».

Уникнути шахраїв та потрапити на нормальну роботу за кордоном, та ще й офіційно, можна в представництві польської фірми «BISAR». Керівник відділу рекрутації Оксана Гнітка каже, найгірше те, що на заробітки в основному виїжджає молодь, причому намагаються їхати цілими сім’ями, аби залишитись там назавжди.

За словами Оксани Гнітки, лише за останній місяць їх фірма працевлаштувала близько тисячі людей. З робочої точки зору це непогано, каже Оксана, а от як лучанку, серце за наших таки болить. Зі співчуття чи може з інших мотивів про наших заробітчан та їх нелегку долю поляки навіть зняли комерційний серіал.

Звісно, долі у заробітчан зовсім різні, та є те, що їх поєднало назавжди – бажання жити краще та мати впевненість у завтрашньому дні.

Читайте також: Яскраві забави, танці та смаколики: як на Грушевського пройшло свято двору

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
06 Червня 2018, 10:47
А владі це все "до лампочки". У них одна проблема: як залишитись біля "корита".
06 Червня 2018, 11:54
Шильдик реклама агенства - причепіть, а то якось джинсою попахує
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром