Вишків: хто живе на елеваторі?

25 Липня 2015, 11:05
7232

На межі вулиць Стрілецької і району Вишкова розташований закинутий елеватор.

Зараз там поклеєні шпалери, стирчать голі дроти і живуть невідомі туристи.

Колись розповідали про те, що на місці цього тарно-бондарного комбінату мала бути макаронна фабрика. Приписували цьому приміщенню й філію з продажу білоруських меблів. Бо сьогодні на цій території зарості і хащі.  

Є кілька приміщень. Але найцікавіша -  кількаповерхова будівля в центрі.

Піднімаючись сходами на кожен поверх, ти десь глибоко в душі розумієш, що це все може впасти тобі на голову, але цікавість розпирає. 

Зазвичай у таких приміщеннях дуже брудно, і нічого окрім можливих шприців наркоманів, пляшок з-під пива та іншого сміття там не знайдеш. Але там напрочуд чисто. Помітно, що хтось прибирав, складав будматеріали.

На одному із поверхів є кімната, стіни якої вклеєні шпалерами. Можливо, що там хтось жив або продовжує жити. Очевидна заміна вікон на пластикові. Зі стіни стирчать електропроводи під напругою, що свідчить про те, що "мешканці" тут швидко підключаються до електроенергії.

Пластикове вікно
Пластикове вікно

Сходи, що ведуть наверх, в аварійному стані. В підлозі де-не-де є дірки. Частина однієї зі стін розфарбована у блакитно-жовтий колір, а на першому поверсі не так давно розлита смола та стоїть запах бензину. 

Дірка у вигляді цеглини
Дірка у вигляді цеглини

 

Виявилося, що ми були там не одні. За нами вслід йшло двоє молодиків. Вони представилися туристами з Рівного і сказали, що шукають тут "діванчики".

- Привіт, хлопці. А ви тут часто буваєте?

- Та ні. Вперше. 

- А що ви тут робите?

- Ми туристи з Рівного.

- А як сюди потрапили? - не приховуючи свого здивування, питали в них.

- Нам порадили цю місцину як одну із ззакинутих в Луцьку. Кажуть, що тут хтось живе.

- Живе? Хто? 

- Навіть про діванчики розповідали. Сюди час від часу хтось приходить і ночує.

Хлопці дуже швидко нас обминули і пішли далі. Але помітивши, що ми не збираємось звідси йти геть, вирішили покинути будівлю першими.

Коли ми виходили з території, здавалося, що хтось йде вслід за нами до самої Стрілецької. Можливо, це були жителі цієї будівлі і їм не дуже сподобалося, що ми зазіхнули на їх спокій...

До слова, два роки тому екскурсію приміщенням провели луцькі дослідники із Access Denied. Тоді їм вдалося зафіксувати безліч фактів, як "розтягують комбінат по частинах". Нам же вдалося побачити  пусті приміщення і сліди від ймовірного перебування тут людей.

Аріна Крапка

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром