ДПЗ: чи будуть безплатні гуртки у «Стрілі»

08 Квітня 2016, 13:48
2113

Депутати та громадськість намагаються дійти згоди щодо організації дозвілля для дітей мікрорайону ДПЗ.

Обговорення проекту створення гуртків на базі спортклубу «Стріла» відбулося у п’ятницю, 8 квітня.

Депутат міської ради Микола Яручик розповів, що до нього ще раніше зверталися мешканці району ДПЗ з проханням створити безплатні секції для дітей.

Нагадаємо, що підписи під зверненням поставили 1180 мешканців мікрорайону, а також 460 дітей та головний дільничний району.

«Ми маємо досягти компромісу, щоб гуртки з травня запрацювали. Це питання не тільки ДПЗ – це питання всього міста», – зазначив депутат.

Мешканка мікрорайону внесла пропозицію про створення гуртків, де б на безплатній основі могли займатися не тільки діти, а й дорослі. Вона пропонує організувати заняття з танців (хіп-хоп та брейк данс) для дітей та створити секцію йоги для старших категорій населення.

Заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що вважає недоцільним фінансування з міського бюджету занять для людей, котрі отримують заробітну плату.

Окрім того, керівник спортивного комітету Юрій Волинець зазначив, що керувати такими гуртками повинні професіонали, а вони працювати безплатно не будуть.

Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк зазначив, що кількість підписів громадян мікрорайону, які підтримують створення безплатних гуртків, мало що означає. Адже побачивши слово «безплатно» підпишеться кожен.

«Якщо ми говоримо про тих, хто не може заплатити – дорослих чи дітей, тоді варто говорити про муніципальні спортивні сертифікати. Тренер не працюватиме за ідею. Безплатно – не означає якісно. Ми вже маємо медицину безкоштовну», – зазначив Петро Лавринюк.

Таку думку підтримала і депутат міськради Наталія Бунда. Вона впевнена, що якщо говорити про безплатні заняття, то треба розглядати все місто, а не окремий мікрорайон. Депутатка вважає, що пора переходити до нових стандартів, а не сподіватися, що місто або держава все оплатять.

Юрій Моклиця зауважив, що продумати те, як працюватиме клуб, можна буде тільки до вересня. А також зауважив, що ідея створити гуртки, де будуть займатися безплатно усі, не надто вдала, тому потрібно шукати оптимальні рішення. Проте зазначив, що повністю підтримує пропозицію про спортивні сертифікати для тих дітей, які не мають змоги платити за заняття.

«Пропозиція перша – провести інвентаризацію приміщень і до 1 травня надати інформацію про вільні території – школи, клуби, відкриті майданчики. І друга – створити базу даних дітей, які потребують безплатних занять. Муніципальний спортивний сертифікат – це хороша ідея, але це бюрократичний процес, який трохи затягнеться», – зазначив заступник міського голови.

Крім того вирішили, що тренери, які проводять заняття у спортклубі «Стріла» будуть проводити флешмоби та уроки на відкритому повітрі для мешканців мікрорайону. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром