Депутат розповів, чому до Луцька не хочуть приєднуватися навколишні села

07 Квітня 2016, 18:16
2418 Джерело: wikimapia.org

Жителі прилеглих до обласного центру Волині сіл та селищ не бажають ділитися з містом землею, бо це єдиний з небагатьох ресурсів, який вони мають право використовувати в своїх цілях.

Про це розповів депутат Андрій Козюра у програмі «Місто як воно є» на радіостанції «СІД fm».

Він зазначив, що чинний генеральний план міста не витримує критики і його необхідно коригувати, щоб зробити більш «пластичним». Проте Козюра зауважує, що межі невеличкого обласного центру Волині уже давно затверджені, а розширити їх за рахунок прилеглих сіл та селищ навряд чи вдасться.

«Безумовно, про приєднання сільських та селищних рад йде мова, але жителі не зацікавлені в об’єднанні з Луцьком. Вони для себе розуміють, що земля – це єдиний з небагатьох ресурсів, який вони мають право використовувати в своїх цілях, а не в інтересах міста. Насправді у цьому питанні жителів прилеглих сіл їх цікавить дві речі: курсування комунального транспорту, щоб можна було легко дістатися до центру міста і наявність якісного дорожнього покриття», – вважає депутат.

Саме тому нині головним завданням міської ради щодо цього питання Андрій Козюра називає корекцію генерального плану міста з метою раціонального використання тих земель, які наразі місто має у своїй власності.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
08 Квітня 2016, 14:13
А що місто дало селу? Очисні споруди,які загадили навколишнє середовище і річку Стир своїми нечистотами з туалетів лучан!!! А ще розбиту дорогу по які й вивозиться "добро" з очиснівських відстійників потужними вантажними машинами, і неогородженими відстійниками над дорогою по якій ходять діти в школу і люди, і загаджену воду в своїх колодязях,якою не користуємся , але дякуючи підприємству "Водоканалу" маємо водопровід за воду яку вчассно сплачуємо по тарифу лучан....
08 Квітня 2016, 16:05
село-селом. селяни навіть у власному усвідомленні колхозності радіють.
25 Липня 2016, 19:49
в твоєму баченні СЕЛА...а змісту і мислення НУЛЬ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром