Луцьке підземелля може стати аварійним через парковки в Старому місті

24 Липня 2015, 15:48
5189

Місцеві краєзнавці обурені результатами конкурсу на облаштування парковок у Старому місті: найбільшою проблемою робоча група із громади назвала те, що план передбачає паркування на Замковій площі.

Про організацію руху транспорту в межах історико-культурного заповідника йшлося на спільному засіданні робочої групи і постійної комісії Луцької міської ради.

Чому скрізь усім керують гроші? Невже лучани досі не зрозуміли, що Старе місто - то не дойна корова, а унікальна пам'ятка, яку потрібно любити і берегти? - висловився краєзнавець Ігор Левчук.

У коментарі для журналістів Район. Луцьк депутат Луцької міськради Тарас Бас роз'яснив, що не має нічого проти альтернативних зауваг, але проблему з машинами в Старому місті намагаються вирішити уже понад два роки, а скарги надійшли лише тепер - коли запропонували конкретне рішення.

План уже затверджений працівниками ДАІ. Якщо робоча група змоделює кращий варіант, знайде фахівця, який це унаочнить на схемі безкоштовно (чи задовольниться їхніми коштами), надасть це в ДАІ на погодження, тоді - так. Ми отримаємо здорову конкуренцію і спільними силами продовжимо шукати краще рішення. Поки ж це нагадує ігри в опозицію, - резюмував Тарас Бас.

Представники громадськості не вбачають у своїх заявах політики, стверджуючи, що луцьке підземелля вже закрите, і не факт, що його відкриють, адже засилля автомобілів може спричинити руйнацію, а це - невідворотна втрата частини заповідника. 

А раритетна бруківка повибивалась і повимивалась.
А раритетна бруківка повибивалась і повимивалась.

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Петро Троневич у дискусію не втрутився, мовляв, питання - поза його комптенецією і сферою впливу. На це голова комісії Павло Данильчук безкомпромісно запропонував Троневичу облишити пост: "Зізнайтеся, що пора вже на пенсію", - сказав депутат.

Нагадаємо, що міська рада зробила  в'їзд у Старе місто платним.

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром