Встали і вийшли: члени виборчкому зірвали засідання щодо депутатів-відкликанців

31 Травня 2018, 23:10
Депутати-відкликанці 2383
Депутати-відкликанці

У Луцьку не відбулося засідання, на якому мали би розглянути питання щодо відкликання п’ятьох депутатів міської ради – Костянтина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Олександра Козлюка, Євгена Ткачука та Сергія Були.

Розпочали засідання у четвер, 31 травня, та перенесли на невизначений термін.

На засідання прийшло 11 членів ТВК з 18-ти. А це означає, що комісія була повноважна, проте через те, що частина членів виборчкому не проголосувала за порядок денний, її не відбулося.

Загалом під час засідання мали би розглянути три питання: про прийняття присяги члена ТВК Ірини Чебелюк, про ознайомлення рішень трьох судів (Волинського окружного адмінсуду, Львівського апеляційного адмінсуду та Верховного Суду) з постановами стосовно оскарження постанови Луцької міської виборчої комісії № 2 від 21 серпня 2017 року «Про припинення ініціативи щодо відкликання депутатів Луцькради Волинської області».

На початку очільник комісії Леонід Будцев зачитав порядок денний і запропонував проголосувати за нього в цілому. Проте голосів не вистачило, аби розпочати засідання.

Представники «Опозиційного блоку» захотіли внести пропозиції у порядок денний, але ніяк не могли їх оголосити. Окрім того, попросили детально ознайомитися з рішеннями судів.

Голова комісії попросив, щоб спершу проголосували в цілому за порядок денний, тоді розглянули перших два питання, і якщо потрібно було б, то повернулися б до порядку денного і внесли пропозиції та правки.

Проте «Опозиційний блок» гальмував процес затвердження порядку денного. Через деякий час всі члени комісії проголосували за основу. Тоді член ТВК Руслана Голосова зазначила, аби четвертим пунктом до порядку денного внесли речення: «вважати підписи, зібрані щодо відкликанців легітимними». І ствердила, якщо не підтримають це решта членів комісії, то вони оголошують перерву у засіданні комісії.

Голова комісії Леонід Будцев пояснив, що перерву не можуть взяти, бо не розглянули жодного питання.

Після чого представники «Опозиційного блоку» встали і вийшли. Решта членів комісії обурилися такою поведінкою і сказали, що це неповага до всіх присутніх.

В протоколі запишуть, що троє членів виборчкому покинули засідання. Відтак, скликатимуть нове.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром