У місті почали тестування військовослужбовців

24 Липня 2015, 10:20
3769

У місцевих лікарняних закладах, де перебувають військовослужбовці АТО, розпочинається анонімне тестування на гепатит С.

Сьогодні і завтра тестування пропводитимуть на базі Обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО, Волинського обласного госпіталю ветеранів війни та Військового госпіталю А-4554.

Пройти тестування на гепатит С може за бажанням кожен військовослужбовець, завітавши в Обласний координаційний центр допомоги учасникам АТО (вул. Червоного Хреста, 16).

Під час тестування проведуть також опитування з метою спроби встановлення шляхів передачі вірусу гепатиту С та виявлення найбільш поширеної ризикової поведінки, з точки зору розповсуюдження гепатитів у групі «учасники АТО».

Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні, але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування.

Акція присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, який відзначають щороку 28 липня більш, ніж у ста країнах світу.

Контактна особа: Мар'яна Сорочук [email protected], тел. (063) 309-09-09.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром