Від смороду Луцьк врятує щоденний патруль, – депутати

29 Травня 2018, 14:37
Сморід у Луцьку 1890
Сморід у Луцьку

Причини смороду у Луцьку та кроки для боротьби із неприємним запахом і його наслідками обговорювали під час круглого столу у вівторок, 29 травня.

Предтавники міської влади, екологи та активісти зібрался, аби вирішити, як боротися зі смородом у Луцьку. Згідно з дослідженнями фокус-групи із депутатів міськради, головною причиною смороду у Луцьку є несанкціоновані зливи нечистот у міську каналізаційну мережу. 

Запахи, зі слів депутатів, виникають в різний час доби і в різних районах міста. Тому про систематичні порушення говорити не доводиться. Цікаво, що в січні лучани скаржилися на сморід всього 4 рази, у той час, як у квітні надійшло вже більше сотні повідомлень. Наразі, кажуть члени фокус-групи, кількість скарг щодня також різна: від 2-3 звернень до 28 дзвінків.

Експерти дійшли до висновку, що джерело смороду не є постійним, адже дзвінки надходять із різних районів міста. 

У місцях, де смердить найбільше, лучани пропонують проводити відбори повітря. Бо ж неприємний запах у місті може бути ще й шкідливим для здоров'я. Наразі у міськраді не можуть визначити, хто і як це повинен робити. 

Найближчим кроком міськради стане щоденний патруль точок зливу відходів у каналізацію. Таких у місті всього 10. Біля кожного з них працюатимуть муніципали та небайдужі лучани, які слідуватимуть за тим, хто і коли зливає нечистоти. Також мунвартівці патрулюватимуть місто на предмет незаконних зливів. Вони працюватимуть у районах, із яких скарг надходило найбільше. 

Розглядають можливість встановити поруч із цими точками камери відеоспостереження, які би фіксували порушників. 

Читайте також: У Луцькраді не знають причин смороду в місті.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
29 Травня 2018, 20:45
В Липлянах сморід постійний від Луцьких очисни х споруд, чому уви пишете що сморід не системний???
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром