Луцьк, 23 липня: футбол, скандал навколо будівництва і самовисуванець на «Почесного громадянина»

23 Липня 2015, 22:08
3806

Про події четверга в цитатах – читайте в «Картині дня».

«Волинь – до перемоги!» – марш футбольних ультрасів. Понад 100 футбольних фанатів організували марш від Замкової площі до стадіону «Авангард». Традиційно таке дійство супроводжувалося патріотичними скандуваннями і димовими шашками. А відтак фанати добряче задиміли місто. Не всі лучани розділили настрій фанів, бо крики, шум і дим викликали спогади про війну. 

«Наших відфутболили!», – фанати ФК «Волинь». Другий тур Прем’єр-ліги відкрили «Волинь» і «Шахтар». Гірники благополучно розписалися у воротах суперника аж 4 рази і взяли три очки. Єдиним приємним моментом гри для луцьких вболівальників став гол Флорентана Матея, але він не зміг виправити ситуацію. Глядачі розповіли, що загалом матч був цікавим, але без особливої інтриги.

«Я заслужив «почесного громадянина»!», – Анатолій Бірюков. Депутат висуває свою кандидатуру на звання «Почесний громадянин Луцька», бо впевнений, що заслужив його. Він пояснив, що з 1990-го року він найдовше у міській раді – його обирали аж 5 разів. В кінці промови він додав, що існує закон про пенсію за заслуги перед громадами і там передбачена добавка до пенсії для тих, хто обирався більше 4 разів. Не всі присутні схвалили такий намір, а дехто навіть назвав його «брєжнєвським».

«Ціни на комунальні послуги завищені!», – скаржаться депутати міської ради. Вони пропонують визнати такою, що суперечить чинному законодавству роботу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Сьогодні вони розглянули проект рішення про невідповідність цін на енергоносії. Депутати впевнені, що вартість природного газу, встановлена Національною комісією з 1 травня 2015 року, є економічно не обґрунтованою. Результатом засідання став текст звіту про роботу, який пропонують надісла до Верховної Ради.

 «Вони будують ТЦ, нехтуючи нашими проханнями»,  –  обурюються мешканці проспекту Відродження, 26 г. Люди не хочуть, щоб поряд з’явився торгово-офісний центр з автостоянкою. Забудовник Наталія Кушнір спочатку запевнила, що останньої біля ТЦ не буде, а потім передумала: машини паркуватимуться в підвалі приміщення. Оскільки компромісу не знайдено, члени комісії попросили забудовника тимчасово призупинити будівництво і розглянути всі питання на наступному засіданні.

 «Допоможіть знайти кота!» –  за такі слова лучанина оштрафували на 340 гривень. Саме таку суму вирішили стягнути з Олександра Іжика за одну самовільно розміщену рекламну листівку. Своє обурення хлопець висловив на власній сторінці у «Facebook». Вину він визнає, але зазначає, що не був знайомим з усіма правилами і нормами, прийнятими міською радою. Тому, за його словами, доцільніше було б, якби йому просто пояснили, де належне місце для такого оголошення.

«Mercedes» в’їхав в «Suzuki» на Проспекті Волі» ,– очевидець ДТП. На пішохідному переході не розминулися два автомобілі. зіткнулися навпроти приміщення страхової компанії ТАС. Авто отримали механічні пошкодження, але постраждалих немає.

 

Коментарі
24 Липня 2015, 03:48
Оті коники, які в дупутатах з 9о-го, і довели державу і окремо взяте місто, до сьогоднішнього плачевного стану. Заслужили звичайно звання - почесний дурбецало.....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром