Дракончики та секс у трансі: цікаві факти про черепах Луцького зоопарку

24 Травня 2018, 08:54
Черепахи у Луцькому зоопарку 6399
Черепахи у Луцькому зоопарку

А Ви знали, що черепахи, серед іншого, їдять рибу і м’ясо? Що вони насправді не такі повільні, як нам здається, і що працівники Луцького зоопарку і досі не знають, скільки їх тут мешкає?

Журналісти Район.Луцьк навідалися у зоопарк у всесвітній день черепах 23 травня, і дізналися багато цікавого про цих наших менших братів.

НЕЗЛІЧЕННІ

У Луцькому зоопарку є два види сухопутних, і два – прісноводних черепах. Проте, скільки точно представників кожного виду тут мешкає, працівники зоопарку говорити не наважуються. Кажуть, що найбільше тут червоновухих. Їх у маленькій черепашій ванночці 13. Разом з ними мешкає одна болотяна.

У черепашій ванні їх всього 14
У черепашій ванні їх всього 14

13 червоновухих
13 червоновухих

І одна болотяна
І одна болотяна

Скільки ж носіїв міцного панцира живе у водоймах, тут наразі не знають. Річ у тім, що черепах до зоопарку приносять лучани, яким більше не хочеться доглядати за тваринами. І коли адміністрація відмовляє у прихистку (бо ж на всіх ні місця, ані ресурсів парку не вистачить), підступні лучани просто викидають черепах у водойми.

Ніхто не знає, скільки їх тут насправді
Ніхто не знає, скільки їх тут насправді

Орди черепах просто виринають з водойми, коли приходить час їсти
Орди черепах просто виринають з водойми, коли приходить час їсти

Працівники тільки й дивуються, коли під час годування звідти вилазить все більше і більше тварин.

ЛЕМУРИ НА ДРАКОНАХ

Найбільшими та найцікавішими, однак, тут можна назвати шпороносних сухопутних черепах. Дві дівчинки, яких відвідувачі охрестили Травою та Сонечком, важать 18 та 22 кілограми кожна. Зовні вони нагадують маленьких драконів-соціофобів. Їхнє тіло землянистого кольору покрите характерними шипами, схожими на ті, з якими зображають казкових драконів.

Дракони, однак, дуже спокійні. Вони не дихають вогнем, і на відміну від свого фольклорного образу, не агресивні до навколишнього середовища. Їдять вони траву і овочі. А коли мають гарний настрій, то катають на спині своїх сусідів з вольєру – милих лемурчиків.

По-справжньому великі черепахи
По-справжньому великі черепахи

Дракончики Луцького зоопарку добрі
Дракончики Луцького зоопарку добрі

І їдять траву
І їдять траву

Цікаво, що досягати такі черепахи можуть до метра довжини панцира, і до 60 кілограм у вазі.

СЕКС У ТРАНСІ

Цікавими є і особливості шлюбних забав у червоновухих черепах. Самці цього виду зазвичай мають довші кігті на лапах. Ні, не для того, щоб ними боротися. Цими кігтями вони у шлюбний період чухають підборіддя самиць. Самиці отримують від того задоволення та поринають у своєрідний транс. У такому стані вони і вступають у статевий зв’язок.

Шлюбний період у цих черепах досить цікавий
Шлюбний період у цих черепах досить цікавий

Кігті самиць коротші
Кігті самиць коротші

А самців - довші
А самців - довші

Читайте також: Відвідувачі Луцького зоопарку принесли тваринам хліб із цвіллю.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024