У Луцьку команда культурних менеджерів допоможе реалізуватися авторам-початківцям

23 Травня 2018, 20:43
Організатори проекту пропонують новий формат і мету 2558
Організатори проекту пропонують новий формат і мету

Проект «Ліхтар» навчить митців-початківців в Луцьку знайти свого читача/слухача, видати першу збірку та розумітися на процесах, які відбуваться в сучасному літературному житті України.

Старт оновленого проекту «Ліхатр» відбудеться 26 травня об 19:00 в антикафе «Innerspace» по вулиці Парковаій 5.

«Ліхтар» збирає на літературні читання шанувальників молодої української поезії ось уже другий рік поспіль, однак зараз організатори пропонують новий формат і мету. Планується розробити комплекс заходів, які допоможуть «молодим» поетам та прозаїкам знайти своє місце на літературній мапі.

«На сьогодні в області відсутній центр/платформа чи команда культурних менеджерів,  своєрідних наставників для тих, хто хоче спробувати свої сили в літературі. «Ліхтар» покликаний стати тим рушієм, який допоможе початківцям знаходити майданчики для виступів, створити власний бренд (образ), працювати з видавцями, сформувати свою читацьку аудиторію», – розповідає куратор проекту – поет з Луцька Рту.

Волинські автори, які найкраще представлять свої тексти на цих подіях, матимуть змогу виступити на одній сцені з уже визнаними українськимиЦе відбудеться під час заключного заходу цьогорічного «Ліхтаря» в рамках Міжнародного культурного фестивалю «Фронтера» (17-18 листопада, Луцьк). 

Перший захід проекту – музично-літературний вечір «Галицько-Волинське дербі» – відбудеться вже 26 травня, о 19:00, у антикафе «Innerspace». У події візьмуть участь Роман Коржик та Орина Потапенко (Львів), Саша Алексєєв (Тернопіль), Весна, Деметріус Муракамі, Рту (Луцьк). Щоб долучитися як учасник читань, варто заповнити анкету https://goo.gl/AL5ruY до 25 травня. Вхід вільний.

Уже наприкінці травня розпочнеться відбір заявок на конкурс «Ліхтар року». 

Реалізують проект ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль» за підтримки Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА.

Читайте також: Як звучить поезія у Луцькій міськраді

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром