Житомир переймає досвід Луцька у реформуванні ЖКГ

31 Березня 2016, 07:45
2115

Житлово-комунальне господарство можна реформувати тільки у тому випадку, якщо в нього не «лізтиме» політика, каже голова Ради голів ОСББ міста Луцька Роман Бондарук.

Про це він розповів на зустрічі з головами ОСББ Житомира та Житомирської області у середу, 30 березня. Цього дня делегація з Житомирщини завітала у Луцьк, аби ознайомитися з місцевим досвідом реформування ЖКГ.

На зустрічі були присутні також луцький міський голова Микола Романюк, голова обласної ради голів ОСББ Петро Лавринюк та голова асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк.

Нагадаємо, нещодавно до Луцька з метою перейняти досвід реформування ЖКГ приїздила львівська делегація.

Роман Бондарук розповів  про те,  як виникла ідея створити Раду голів ОСББ. Він говорить, що спочатку рада об’єднувала не надто багато учасників. Проте вже тоді було розуміння того, що тільки разом можна впливати та вирішувати важливі питання.

«Ми намагалися збиратися десь двічі в місць, бо не всі мають можливість отримати інформацію. Так як ми з Юлією Сабатюк є членами Національної ради при Кабінеті Міністрів і часто їздимо до Києва, то могли розповідати останню інформацію щодо законодавчих ініціатив», – розповів керівник ради.

Зараз чисельність ради з кожним разом збільшується, адже створена вона не як певний орган, а як організація, де можна спільно обговорювати та вирішувати проблеми. Проте Бондарук стверджує,  що добре вона працюватиме доти, поки у ній немає політики.  

«Рада голів ОСББ не має на меті політичного проекту. Така ситуація з ЖКГ склалася тому, що тут завжди була політика.  Як тільки політика прийде в нашу організацією,  ми не матимемо нічого. Гасла «Ми відремонтуємо дах»  чи «відремонтуємо будинки»,  це – брехня і тому ми кажемо,  що наш орган має бути аполітичним», – розповів Роман Бондарук.

Окрім того він наголосив, що важливим елементом у роботі ради голів є співпраця з міською владою.  

Міський голова Микола Романюк зауважив, що чималим досягненням є те, що житлово-комунальні господарства, ОСББ і міська рада працюють однією командою. І незаперечним, на думку мера, є той факт, що створення ОСББ – найкраща перспектива для мешканців багатоповерхівок.

«Процес створення буде прогресувати, бо це одна з найрозвиненіших форм співіснування в будинку», – зазначив Микола Романюк.

Крім того він розповів, що міська рада співфінансує встановлення теплових лічильників у будинках, також є програма отримання кредитів для ОСББ. Тож цими діями влада намагається заохочувати людей до створення об’єднань.

Міський голова наголосив, що обмін досвідом між містами є дуже хорошою можливістю повчитися та перейняти досвід колег.

Гості з Житомирщини мали також можливість ознайомитися з роботою Департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024