179 лікарів з усієї України обговорили проблеми кров’яних інфекцій 

18 Травня 2018, 15:32
Виступ стосовно діагностики хвороби Лайма 2325
Виступ стосовно діагностики хвороби Лайма

В обласному центрі Волині триває Всеукраїнська науково-практична конференція інфекціоністів України «Кров’яні інфекції як загальнодержавна проблема».

Захід розпочався у четвер, 17 травня і триватиме впродовж двох днів. 

На конференцію  прибули 179 учасників з 22 областей України. Впродовж конференції учасники обговорюють актуальні проблеми кров’яних інфекцій в Україні.

У кінці конференції інфекціоністи складуть рекомендації для впровадження у практику у лікарнях і вищих навчальних закладах України та складуть спільний проект рішення щодо розвитку інфекційної служби в Україні. 

За офіційною статистикою інфекційні захворювання щороку збільшуються на 18%. У зв’язку із медичною реформою досі не визначено, як налагоджуватимуть співпрацю інфекціоністи та сімейні лікарі. 

Розпочалася конференція із доповіді президента Всеукраїнської асоціації інфекціоністів України, професора Михайла Андрейчина. Він розповів про необхідність вдосконалення діагностики хвороби Лайма, яку переносять кліщі. Він зазначив, що ця тема є особливо актуальною для Волині, адже саме у цій області кліщі особливо поширені. 

Читайте також: Кліщ заразив лучанку небезпечнoю хвoрoбoю

Головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський розповів про поширення трансмісивних інфекцій на Волині. Трансмісивні інфекції – це ті інфекції, збудники яких передаються через комах, кліщів та інших членистоногих. Руслан Морочковський зосередив увагу на захворюваність на Волині хворобою Лайма, кліщовим енцефалітом та туляремією. 

Окрім того лікарі обговорили проблеми пов’язані із хворими на ВІЛ\СНІД та  вірусні гепатити В і С. Особливу увагу приділили тим пацієнтам, яких вдалося вилікувати від цих інфекцій, однак які зазнали ускладнень інших захворювань, зокрема цирозу печінки. 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром