За збереженням історичної спадщини міста не слідкуватиме експертна група

30 Березня 2016, 13:42
1648

У міській раді не підтримали рішення про створення експертної робочої групи з питань розвитку та збереження історичного середовища міста.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 30 березня.

Депутат міської ради Павло Данильчук розповів, що ситуація у місті змушує створити дорадчий орган, який зможе давати депутатам свої пропозиції. Крім того він зазначив, що експертна група працюватиме не тільки по проблемах Старого міста.

Таку думку підтримав депутат Ігор Поліщук, він вважає, що рятувати історичну спадщину потрібно негайно:

«Я б хотів, щоб кожен із нас подивився на Старе місто – культурної спадщини там вже мало залишилося. Це просто жах. Мати таку історичну спадщину і так її занедбати, то треба ще постаратися», – заначив Ігор Поліщук.

Проте деякі депутати висловилися проти створення експертної групи. Зокрема Артем Запотоцький вважає, що її створення порушує конституційні норми.

«Я прошу не підтримувати. Цей проект рішення порушує норми Конституції і закон про охорону культурної спадщини. Це призведе не тільки до хаосу, а й до порушення прав та свобод», –  зауважив депутат.

Депутат Андрій Козюра додав, що однією з проблем Старого міста є неможливість приватизації землі.  

«Проблем у Старому місті є дві: перша – ніхто не може приватизувати ділянку під помешканням. Друга – Старим містом займається комунальне підприємство обласного підпорядкування, створюється новий орган», – розповів депутат.

Окрім того він вважає, що проект є регуляторним актом, який має проходити відповідну процедуру.

У результаті депутати не підтримали проект рішення про створення експертної групи з питань розвитку і збереження історичного середовища міста. 

Коментарі
31 Березня 2016, 00:55
Порада депутатам: розбудовуйте місто не галасливими лозунгами а тихою щоденню працею.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024