Винуватця смертельної аварії засудили на 5 років

30 Березня 2016, 12:13
3269 Джерело: http://ar.volyn.ua/

Павлу Клецю, який 12 грудня спричинив смертельну аварію, дали 5 років позбавлення волі.

Зокрема, вирок виніс суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський, пише Волинське агентство розслідувань.

Нагадаємо, що внаслідок аварії, яка трапилася поблизу Київського майдану в Луцьку, 21-річний Михайло Гапич отримав тяжкі травми, через які він помер у лікарні.

Як йдеться у вироку, окрім багатьох переломів та пошкоджень органів, основна причина смерті – закрита черепно-мозкова травма. Проте у вироку зазначено, що Павло Клець вчинив «необережний тяжкий злочин».

Справа набула широкого розголосу, тож громадські активісти спостерігали за судовим процесом. Зрештою, захисту забракло доказів довести, що Павло Клець не мав змоги уникнути зіткнення.

Тож, чоловікові, який спричинив аварію, відповідно до ч2.ст 286 КК України присудили 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом 2 років.

Запобіжний захід – тримання під вартою ‒ залишили без змін, а строк відбування покарання постановили рахувати з 21 березня. Разом із тим, Павло Клець ще має змогу клопотати про помилування і протягом 10 днів подати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Варто зауважити, що після оголошення вироку, Павло Клець, перебуваючи у камері тимчасового тримання в залі суду, не сказав жодного слова родичам загиблого Михайла Гапича.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром