Пам’ятник Бандері не перенесуть

30 Березня 2016, 12:06
1795 Джерело: facebook.com

Постамент Степана Бандери не переноситимуть до центру міста, його все-таки планують встановити поблизу РАЦСу.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 30 березня.

Депутат міської ради Павло Данильчук представив проект-рішення про перенесення пам’ятника Степану Бандері. Він розповів, що перенести пам’ятник у центр міста буде доречно, адже це історична частина міста.

Окрім того, він вважає, що пам’ятник потрібно зробити меншим за розмірами, аніж це передбачалося. На його думку, сам Бандера був би проти такого великого монументу.

Підтримав таку пропозицію і громадський активіст Михайло Шелеп, він говорить, що петицію про перенесення пам’ятника підписало більше 300 людей, то ж на це варто зважати.

Депутат Костянтин Петрочук стверджує, що переносити пам’ятник недоречно, адже для нього уже заклали капсулу поблизу РАЦСу.

Таку думку підтримав і Микола Федік, він вважає суперечки про місце пам’ятника нагнітанням ситуації.

Голова братства ОУН-ОПА Богдан Вівчарик глибоко переконаний, що питання про перенесення – антиукраїнська провокація. Він говорить, що Бандера третій після Богдана Хмельницького і Івана Мазепи, хто зробив внесок у незалежність України.

«Він казав, що настане час, коли один гукне «Слава Україні» і мільйони відповідатимуть «Героям слава». Зараз ми це бачимо і тут, і за кордоном. Говорять про те, щоб близько до РАЦСу , але кому, як не молодятам вклонитися Бандері за незалежне життя», – зазначив голова братства.

Депутат Ігор Поліщук взагалі вважає, що фінансувати пам’ятник з міського бюджету не варто. Окрім того, він вважає, що публічний збір покаже, наскільки лучани хочуть мати монумент Бандери.

«Я може скажу речі, за які мене засудять, але нам треба припинити встановлювати пам’ятники за бюджетні кошти. Депутати – представники громади, тому потрібно запитувати в неї. Якщо люди хочуть – відкриваємо публічний збір коштів, відкриваємо рахунок. Так ми і побачимо хочуть пам’ятник чи ні», – зазначив Ігор Поліщук.

Після тривалих суперечок депутати не підтримали проект-рішення про перенесення пам’ятника Бандери.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром