Боротьба та щирі емоції: як у Луцьку пройшов інтелектуальний конкурс «Журналісти VS Редактори»

17 Травня 2018, 18:17
Переможці конкурсу 3549
Переможці конкурсу

Запекло, гучно та креативно, – у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відгомонів інтелектуальний турнір «Журналісти VS Редактори».

Захід відбувся у середу, 16 травня, на факультеті філології та журналістики вже вп’яте. Під час нього визначали, хто зі студентів-другокурсників кращий: акули редакторської майстерності чи гіганти журналістської думки.

Ще перед початком турніру було помітно, як учасники хвилювалися, проте настроювалися позитивно на гру, аби отримати море задоволення.

Розпочали інтелектуальну гру з представлення. Отож, під час конкурсу між собою боролися журналісти-«Скриншоти» та видавці-«Едиторіум».

Ведучі заходу
Ведучі заходу



Учасники презентують домашнє завдання
Учасники презентують домашнє завдання

Ініціатори заходу Марія Рожило та Оксана Теребус
Ініціатори заходу Марія Рожило та Оксана Теребус

Змагалися студенти в чотирьох конкурсах. Спочатку капітани знайомили присутніх зі своєю командою. Потім демонстрували те, як вміло підготували домашнє завдання та опонували суперникам. Після цього капітани показували, хто з них розумніший, і насамкінець, команди взяли участь у бліц-опитуванні. Тобто учасники разом зі своїми лідерами відповідали на запитання, що стосувалися їхнього фаху. Одним словом, доводили всім, що вони найкращі.

А оцінювали їхні таланти, вміння та креативність супержурі – викладачі факультету доценти Наталія Благовірна, Наталія Шульська, Андрій Моклиця та магістрантка спеціальності «Журналістика» (до речі, у свій час також учасниця турніру) Тетяна Полюхович.  

Журі
Журі

Видавці-«Едиторіум»
Видавці-«Едиторіум»

Вболівальники під час конкурсу
Вболівальники під час конкурсу

Судді виставляють бали
Судді виставляють бали

Журі виставляють бали учасникам
Журі виставляють бали учасникам

Опісля чотирьох зіграних конкурсів журі визначило переможців. Отож, довгоочікуваний момент настав: голова журі Наталія Благовірна зауважила, що команди змагалися запекло, судді навіть у певні моменти боялися за їхню цілісність.

«Отже, «Скриншоти» набрали 93 бали, а «Едиторіум» – 95. З невеликим відривом перемогли видавці», – резюмувала Наталія Благовірна.

Як тільки оголосили результат, в аудиторії зірвався шквал криків та емоцій. Команда та вболівальники раділи таким підсумкам та позували для фото.

Капітан команди видавців Марія Смик поділилася своїми враженнями про гру.

«Усі дуже хвилювалися, особливо в ніч перед виступом, проте, коли настав час виступати, ми згуртувалися, заспокоїлися, відчули командний дух і точно вірили, що все буде добре. В нас, безперечно, були гідні суперники, але вони ж все-таки наші друзі. І я, як капітан, пишаюся своєю командою. Ми відчували дуже великий адреналін», – з усмішкою на обличчі розповіла Марія Смик.

Капітан команди журналістів
Капітан команди журналістів

Капітан команди видавців
Капітан команди видавців

Марія Рожило про учасників інтелектуального турніру
Марія Рожило про учасників інтелектуального турніру

Переможці турніру
Переможці турніру

Проте журналісти не розчарувалися. Одна з учасниць «Скриншотів» Антоніна Андрійчук запевнила, що емоції під час конкурсу зашкалювали.

«Я не хвилювалась, але як і мої одногрупники, звісно, хотіла, щоб наша команда виграла. Вважаю, що по креативу, практичному підходу до завдань – виграли ми, інша команда виграла через кращу підготовку. Але мені сподобалось те, на скільки ми в групі один одного підтримували, імпровізували й відстоювали власні погляди. Переможців не судять, тому вітаю видавців і дякую за гарну можливість подивитись на сильні й слабкі сторони один одного», – додала на завершення студентка-журналістка Антоніна Андрійчук. 

Спільне фото журі з переможцями
Спільне фото журі з переможцями

Читайте також: Макс Кідрук розкаже лучанам про адронний колайдер

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром