Відродження: зелену зону хочуть передати у комунальну власність

29 Березня 2016, 18:01
1979 Джерело: lutsk.pp.ua

Зелену зону на проспекті Відродження 24, яка належить навчально-методичному центру профспілок, хочуть передати на баланс міської ради зі статусом скверу. 

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у вівторок, 29 березня.

Директор центру профспілок Галина Даниленко звернулася до міської ради з проханням зменшити ставку плати за землю для центру.

Вона розповіла, що штат навчально-методичного центру складається з 52 людей, більшість із них працюють за мінімальну зарплату.  Своїми силами працівники створили зелену зону та завжди облагороджують територію.

«Ми звозили з усього світу дерева – чотири сакури, п’ять дерев катальпи, оцтові дерева. Зараз там близько трьох тисяч дерев», – розповіла Галина Даниленко.

Голова комісії Павло Данильчук зазначив, що краще передати ділянку у власність «Парки та сквери». Це у свою чергу  не завадить центру і надалі упорядковувати територію.

Підтримав таку пропозицію і депутат Тарас Шляхтич.  Він говорить, що до міської ради часто звертаються,  аби зменшити плату за землю, проте в умовах війни такі преференції рада може надавати тільки військовим організаціям.

Проте окремі депутати вважають, що передача ділянки у комунальну власність нічого хорошого не дасть.

Зокрема, Григорій Пустовіт зазначив, що передача території «Паркам та скверам» навпаки змусить міську раду виділяти кошти на обслуговування зони.

«Давайте не зводити все до грошей,  які тим більше не врятують наше місто. Ми дивно боремося за бюджет. Бо передавши на «Парки та сквери», ми змушені будемо вкладати туди гроші», – зазначив депутат.

Микола Дендіберін взагалі вважає, що передати у власність місту – означає залишити сквер без господаря.  Він стверджує,  що так сталося не з одною земельною ділянкою, де почали з’являтися забудови.

На комісії депутати проголосували за зменшення ставки плати земельного податку для Навчально-методичного центру профспілок Волинської області, строком на три місяці.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром