Без стін, але з ліфтом: як Єремеєва розбудовує офіс. РОЗСЛІДУВАННЯ

16 Травня 2018, 20:10
Тетяна Єрємєєва 3913
Тетяна Єрємєєва

З минулого літа мешканці дев'ятиповерхівки на вулиці Грушевського, 1 «воюють» із «комерційним» сусідом. 

На першому поверсі будівлі розташований Центр хірургії ока імені професора Загурського, що належить Тетяні Єремеєвій, – пише інеформаційне агенство ВолинPost.

Віднедавна вони викупили й одну з квартир другого поверху і взялися робити реконструкцію.

«Ви знаєте, один раз сиджу я на 5 поверсі, дивлюсь телевізор, чую: мене качає. Думаю, невже будинок рухне? А там стіни так свердлили, що весь будинок трясеться», – пригадує мешканка Раїса Савенко.


У квартиру, звідки чулися ці звуки, нові власники довго не впускали. Для того, щоб потрапити всередину, сусідам довелося викликати і «жек», і навіть поліцію... Побачене – шокувало. У трикімнатній квартирі знесли міжкімнатні стіни, а в підлозі... діра!!!

Виявляється, між квартирою і медичним центром вирішили встановити ліфт.

Та для чого саме знадобився підйомник? Адже місцевих запевняли, що за стіною їхніх помешкань не будуть споруджати нових операційних, а лише – офіси... Шукаючи відповіді, люди почали звертатися в усі можливі інстанції... 

Тим часом до турбот через постійний шум від ремонту додалися нові: стінами пішли тріщини. 

А потім, як сніг на голову, нова звістка: на них подали до суду. 
Представники медичного центру написали позов на жителів, буцімто не реконструкція і проламана плита перекриття між першим і другим поверхами стали причиною тріщин на будинку, а замуровані десять років тому лоджії самих мешканців.

«Випадок, коли люди не винні, а винен забудовник і він сам звертається до суду для того, щоб присадити, що називається, поставити їх в стойло, мовляв, ви не рипайтесь, бо я тут маю переваги», – коментує ситуацію адвокат Микола Шостак.


Ліфт прилаштували на стіни, що з іншого боку є спальнею. Проте архітектор Андрош Бідзіля, який причетний до фірми «Спецпроект», що розробляла проект реконструкції, стверджує, що це – не так.

«Ні, ліфт не примикає до сусідської квартири. По проекту він – посередині. Він іде у власну квартиру. Ту, яку перебудовує Єремеєва. По проекту там зроблено все правильно. Як вони зробили в натурі… ми ж не дивимось», – розповів Бідзіля.


У планах Тетяни Єремеєвої була покупка не однієї квартири на другому поверсі. Тож цілком ймовірно, що проект малювався на декілька квартир. Тоді б ліфт дійсно не межував зі спальнею, а був посередині...

«Нам запропонували умови, але в останній момент вона почала збивати ціну. Коли це дійшло до 2-3 тисяч доларів мінус, батько сказав, що припиняємо переговори», – розповідає співвласниця сусідської квартири Юлія Прихоцька.


Найбільше місцевих лякають тріщини, які з'являються на стінах будинку. Вони пригадують трагедію на вулиці Рівненській, в якій під обвалом будинку загинули лучани, які так само скаржилися, і яких так само ніхто не чув. І дуже сподіваються, що про їхні проблеми почують вчасно: поки вони не обернулися на біду…

Текст: Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Читайте такожГрушевського: мешканці скаржаться на ліфт, який встановила Тетяна Єрємєєва

Розвалила стіни і подала в суд на сусідів: Як Тетяна Єремеєва розбудовує Центр хірургії ока на Грушевського. ФОТО

Коментарі
17 Травня 2018, 00:28
Запийте холодною водою і живите собі, скільки можна мусолити , вже усе побудовано...
17 Травня 2018, 12:07
Скільки та Єремеєва буде з людей кров пити?
17 Травня 2018, 15:05
Як же ви падлюки дістали! І як це неподобство терплять сусіди?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром