Лучани-учасники «Форуму переможців» у Росії їздили туди розповідати про УПА. КОМЕНТАР

16 Травня 2018, 17:18
Українська делегація 2682
Українська делегація

Лучани прокоментували скандальну поїздку на «Форум переможців» у російський Брянськ.

Відеозвернення з поясненням причин та мотивів поїздки до країни-агресора опублікував на своїй сторінці у Facebook лучанин, один із учасників української делегації Олександр Волянюк у середу, 16 травня. 

«Ми свідомо зробили паузу, щоб ті, хто хотіли, могли висловитися і пропіаритися. Закликаю тих людей, які думають, послухати нашу позицію і зробити свої висновки», – каже Волянюк на початку запису.

Українська делегація на форумі
Українська делегація на форумі

Далі слово має голова Волинської обласної організації ветеранів України Олександр Булавін. Він зачитує заздалегідь підготований текст звернення з відповідями на більшість звинувачень, які лунали у адресу членів делегації. 

«Ми були на науково-історичному форумі, присвяченому антифашистському партизанському рухові та діяльності антифашистського підпілля в часи Другої Світової війни.

Наша мета на цьому форумі була єдина: донести під час шаленої пропагандистської інформаційної війни українську позицію та бачення подій того непростого історичного періоду, що абсолютно не роблять наші політики. Саме тут нам вдалося акцентувати увагу поважних учасників практичної конференції, що партизанський рух в Україні не обмежувався червоними партизанами. Що в той же час проти нацизму воювали партизани та підпільники УПА Поліської Січі, які також зробили вагомий внесок у закінчення війни. А тому не можна виривати цю незручну для когось сторінку із загального партизанського руху, що було характерно для радянської історіографії. І в цьому, як не дивно, ми знайшли там порозуміння», – аргументують свою поїздку лучани.

Повне відеозверення можна переглянути тут:

Читайте також: «Проукропівці» та агенти Кремля: хто з Волині їздив на збіговисько до Росії.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
17 Травня 2018, 11:21
Багато козловскіх
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром