Чиновники Луцька не дозволили муніципалам знести лавочки та столи на Лесі Українки

16 Травня 2018, 16:13
Вулиця Лесі Українки 3199
Вулиця Лесі Українки

Мешканці Луцька звернулися в департамент муніципальної варти, аби інспектори демонтували тимчасову споруду на вулиці Лесі Українки, 21 – лавочки зі столами під накриттям.

Про це стало відомо піч час виконкому у середу, 16 травня.

Очільниця департаменту Юлія Сиротинська зауважила, що до них неодноразово надходили скарги від лучан, що на цьому місці розпивають спиртні напої допізна, і цим відповідно створюють антисанітарні умови на майданчику.

Проте, це питання викликало жваве обговорення. Член виконкому Ігор Муковоз пояснив, що знести майданчик дуже легко, а от побудувати на тому місці щось нове, то вже складніше.

«Двічі використовувати кошти буде недоречно: спочатку на демонтаж, а потім на облаштування чогось нового. Тобто потрібно якось це місце облагородити, на мою думку, адже на ці лавочки постійно хтось сідає. Вони потрібні людям», – зазначив Муковоз.

Інший член виконкому Олександр Серватович запропонував, аби місто взяло на баланс цей майданчик і здало в оренду.

«Я думаю, що знайдуться охочі облаштувати це місце, навіть я готовий взяти участь у конкурсі», – резюмував Серватович.

Окрім того, Михайло Щур зазначив, що цю споруду знести неможливо, адже вона не є тимчасовою, так як побудована на фундаментній основі. Тобто, за його словами, вона не відноситься до тимчасових.

«Я вам гарантую, що знайдеться велика кількість підприємців, які могли б привести за власний кошт в порядок цю територію, і матимуть з цього ще й вигоду та приноситимуть кошти місту», – додав Ігор Муковоз.

В підсумку, проект рішення члени виконкому не підтримали, а вирішили надати можливість підприємцям зайнятися цим майданчиком.

Читайте також: У Луцьку знесуть дві рoзвалюхи

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром