У місті вербують до контрактної армії

29 Березня 2016, 14:24
3200 Джерело: ks.ridna.ua

Лучанам, які підпишуть контракт на проходження військової служби, хочуть виплачувати 5 тисяч гривень одноразової допомоги.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у вівторок, 29 березня.

Комісар Луцького об'єднаного міського військового комісаріату Василь Худик розповів, що 25 березня був указ про демобілізацію четвертої хвилі військовослужбовців.

У 2016 році комплектація Збройних сил має відбуватися тільки з числа тих, хто проходить службу за контрактом. Аби поповнити армію новими силами, потрібно, щоб з’явилося більше охочих підписати контракт на проходження служби.

Він розповідає, що комісаріат проводить інформування населення щодо перспектив служби за контрактом. Проте для заохочення пропонують застосовувати одноразову грошову допомогу у розмірі п’яти тисяч гривень.

На думку Василя Худика, ця виплата хоч трохи допоможе військовим, адже часто вони не мають коштів, аби доїхати до навчальних військових частин. Кошти військовикам виплачуватимуть за рахунок Луцької міської ради з резервного фонду.

Він вважає, що давати гроші варто як тим, що проходять службу на передовій, так і тим, хто працює в тилу. Адже дуже часто і тиловиків відправляють на схід. На комісії депутати підтримали пропозицію.

Окрім того, направили звернення до обласної ради про можливість розгляду такої пропозиції на рівні області. Адже, попри те, що міська рада виплачуватиме кошти лучанам, решта військових з міст та сіл області залишаться без одноразової допомоги. Це, на думку депутатів, буде несправедливо.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром