З 1 квітня припинять подачу тепла у домівки лучан

29 Березня 2016, 13:06
2101 Джерело: domik.ua

Централізоване опалення відключать через три дні у зв’язку з настанням відповідних погодних умов.

Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету у вівторок, 29 березня.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький розповів, що у зв’язку з підвищенням температури та численними зверненнями громадян департамент ЖКГ підготував розпорядження про припинення опалювального сезону.

Проект розпорядження передбав відключення опалення уже 30 березня. Проте член виконкому Роман Романюк запропонував відтермінувати відключення до 1 квітня.

«Рішення так само буде зачіпати і школи і садочки. Але ми повинні розуміти і питання комфорту лучан. Сьогодні я заводив сина у садок і стіни там холодні. Якщо відключимо – діти померзнуть. З метою більш зручного обчислення я б пропонував відключити все-таки з 1 квітня», – зазначив Роман Романюк.

Головний інженер ДКП «Луцьктепло» Володимир Біньковський зауважив, що наразі показники не дозволяють відключити опалення. Адже згідно до постанови Кабінету Міністрів України припинення опалення відбувається, якщо середньодобова температура три дні показує на менше 8 градусів.

«Зараз ми не маємо потреби обговорювати це питання, бо не досягли необхідних температурних даних. Я б пропонував не прив’язуватися до дати, а до правил, коли три дні середньодобова температура протримається 8 градусів», – зазначив головний інженер.

Проте перший заступник міського голови Тарас Яковлев вважає, що чекати немає потреби, бо погодні прогнози показують, що до кінця місяця температура підніметься ще більше. А відключення опалення допоможе зекономити газ і гроші лучан.

«При такій температурі у квартирах будуть відкриті усі вікна. Пропоную призупинити з 1 квітня. У вас буде три дні, аби до цього підготуватися», – пояснив Тарас Яковлев.

Міський голова Микола Романюк також зауважив, що відключення тепла ніяк не вплине на постачання гарячої води. Крім того, у рішенні йдеться не про припинення опалення, а про його призупинення. Якщо температура повітря знизиться, тепло у батареях лучан з’явиться без попереднього погодження виконавчим комітетом Луцькради.

Більшістю голосів члени виконкому підтримали рішення, тож відключення централізованого опалення слід чекати вже у п’ятницю, 1 квітня.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024