Більше десяти тисяч освітяни планують заплатити програмістам

29 Березня 2016, 11:18
2867 Джерело: zaxid.net

Управління освіти міста Луцька має виплатити 10 тисяч 450 гривень для спеціалістів, які займають розробкою сайтів ДНЗ.

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у вівторок, 29 березня.

Начальник управління освіти міста Луцька Олег Гребенюк розповів, що у зв’язку зі створенням додаткових груп у садочках, з’явилася необхідність внести зміни до програмного забезпечення електронної реєстрації дітей. Окрім того, планують створити новий сайт для ДНЗ на вулиці Декабристів, який невдовзі відкриють. Головний освітянин також зазначив, що частина цих грошей піде на виплату заборгованості перед програмістами, адже деякі завдання вони вже виконали раніше.

Депутат Борис Смаль поцікавився, чи перевіряють роботу програмістів інші спеціалісти, на його думку можливість внесення нових груп можна було продумати при написанні програми.

«Наскільки я маю поняття у програмуванні, то при створенні можна було закласти можливість внесення нових груп», - зазначив депутат. Окрім того депутатів зацікавила фірма, яка працює над програмним забезпеченням. Борис Смаль зазначив, що писати програми можна було б попросити студентів. На його думку, вони створили б не гірший сайт, аніж спеціалісти. «У Волинському педінституті є студенти, які непогано пишуть програми. Вони робитимуть це безплатно просто «по-приколу», - зауважив депутат.

 

Коментарі
29 Березня 2016, 14:36
<p>Дійсно, перш ніж витрачати державні кошти - візьмість на практику когось із студентів. Вони точно зроблять, щоб групи можна було додавати. А ті, що таписали криво - нехай за свій кошт виправляють.<br /> Студенти мають курсові, дипломні, практики - звертайтеся. А за 10000 купіть дітям краще яблук.<br /> http://lutsk-ntu.com.ua/uk/fakultet-kompyuternih-nauk-ta-informaciynih-tehnologiy</p>
29 Березня 2016, 15:17
<p>10 тисяч 450 гривень... щедрість просто "небачених масштабів" для програмістів які написали сайт, розробили програмне забезпечення, яке має бути перевірено мега знаючими людьми які після цього скажуть:<br /> "Нащо нам спеціалісти, якщо є студенти яким і так нічого не треба, вони будуть робити нам все безплатно"<br /> <br /> Тижпрограміст захисник планети... важка твоя доля =)</p>
31 Березня 2016, 00:51
..."для програмістів які написали сайт, розробили програмне забезпечення, яке " не працює без їх втручання. Як ті програмісти базу робили, якщо немає можливості додавати нові садочки чи групи?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром