Конякіна: жителі влаштували суботник на нічийній території

28 Березня 2016, 21:17
2455

Близько 25 мешканців будинку на Конякіна, 10 згуртувалися задля облагородження ділянки, від якої усі відхрестилися.

Провели суботник 26 березня. Мешканка будинку Валентина Онищук розповідає, що небайдужі жителі облагороджують територію уже не перший рік.

«У «жеку» кажуть, що ділянка, яка знаходиться між бойлерною і підстанцією – не їхня територія. В бойлерній теж тільки півтора метра приберуть, а інше – то не їхнє. Тому ми час від часу тут прибираємо самостійно», – ділиться жінка.

З настанням весни, скаржаться мешканці, сміття стає особливо багато, а у чагарниках збираються наркомани і п’янички.

«Попросили своїх чоловіків і вони вирубали ті хащі. То ж не лише питання бруду, а й нашої безпеки», – каже Валентина Онищук.

Гілки дерев, які захаращували територію, мешканці вирубали і поскладали на купки, які «жек» пообіцяв вивезти до 30 березня.

Прибирали територію усі гуртом: від дітей до пенсіонерів. Залучили до роботи й двірника Тараса Врублевського, за яким закріплена територія біля будинку. Але попри таку щорічну ініціативність, жителі, все ж, вважають, що територію варто за кимось закріпити, адже не безпідставно бояться, що зовсім скоро  ділянка знову може перетворитися на масовий смітник.

Ініціативу влаштування подібного суботника уже підхопили й мешканці сусідніх будинків, які найближчим часом також планують згуртуватися задля доброї справи.




1

1

1






Фото Юрія Безпятка

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром