Лучанам розповіли, кому скаржитися на дорожні знаки

29 Березня 2016, 09:02
6928

З усіма проблемами стосовно розміщення дорожніх знаків у місті городяни можуть звертатися до департаменту житлово-комунального господарства. 

Про це Район.Луцьк розповів начальник сектору відділу безпеки дорожнього руху ГУ НП у Волинській області Віктор Главічка.

Зокрема він розповів, що організацією дорожнього руху відповідно до Закону України займається власник вуличної мережі. У місті – це Луцька міська рада в особі житлово-комунального господарства.

Контроль за організацією дорожнього руху по місту здійснює управління патрульної поліції. Саме вони слідкують за правильним розміщенням дорожніх знаків, їх наявністю в необхідних місцях, справністю світлофорів. Якщо патрульні помічають певні недоліки,  вони звертаються до управління ЖКГ і комунальники їх усувають.

Звернутися до управління житлово-комунального господарства стосовно організації дорожнього руху  мають право і самі лучани. З цього приводу зателефонувати можна до департаменту, або ж на лінію «15-80». У ЖКГ дослідять вказану проблему та за необхідності вирішать її.

Трохи інша ситуація з ділянками, які ремонтують. Тут розміщенням відповідних знаків займається підрядник, який здійснює ремонт.

Нагадаємо, що лучани скаржилися на неправильну організацією руху на шляхопроводі Конякіна-Ківерцівська.

Віктор Главічка говорить, що попри те, що усі потрібні знаки на шляхопроводі були встановленні, поліція ще раз дослідила ситуацію і зробила усе,  аби попередити подібні випадки.

«Там дорожні роботи проводяться майже місяць. І за цей місяць там щоденно проїжджають тисячі автомобілів. На цій ділянці зареєстрована тільки одна ДТП. Один з водіїв, не побачивши дорожніх знаків,  чи не зорієнтувавшись в ситуації, виїхав на смугу зустрічного руху. На місце додатково виїжджала поліція, тому аби попередити водіїв, сказали підряднику встановити ще два додаткові знаки», – розповів начальник відділу. 

Наразі на проблемній ділянці встановили два додаткових знаки.

Встановили новий знак на шляхопроводі
Встановили новий знак на шляхопроводі

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром