Активісти вимагали не тиснути на суддів, які розслідують справи «діамантових прокурорів»

28 Березня 2016, 16:27
2458

Луцькі активісти вимагали відставки Генерального прокурора України Віктора Шокіна та вибору кандидатури нового очільника Генеральної прокуратури України.

З такою вимогою вони звернулися до прокурора області, Дмитра Чепіжака у понеділок, 28 березня.

Окрім того, активісти попросили у прокурора відкликати свій підпис під листом про відставку заступника Генерального прокурора Давида Сакварелідзе.

«Ми не захищаємо Секваралідзе, бо особистих контактів з ним немає. Просто справа – дійсно одіозна, де люди мають понести покарання», ‒ заявив активіст Андрій Попик.

Протестувальники  також просили припинити тиск на тих суддів, які розслідують справи «діамантових прокурорів». Ще однією вимогою стало проведення реформ у прокуратурі із залученням громадського сектора, а також переобрання членів Громадської ради при прокуратурі Волині.

Дмитро Чепіжак стверджує, що він не розглядає ситуацію із листом про відставку заступника Генерального прокурора Давида Сакварелідзе. Він каже, що ставиться до нього лише як до робочого  питання, адже зараз відбувається скорочення у структурі Генеральної прокуратури та прокуратур обласного рівня. Дмитро Чепіжак  зазначив, що у структурі прокуратури Волині скорочено 137 осіб. За його словами, наслідуючи приклад Давида Сакварелідзе він мав би поїхати із звільненими до Києва на пікет.

«Я підписав цього листа тільки з тих мотивів, що питання службові, які виникають у органах прокуратури між керівниками та підлеглими не можуть вирішуватися у спосіб страйків, мітингів. Інакше у нас буде хаос. Я вважаю неприпустимим спілкування такого роду керівника і підлеглого», – сказав прокурор.

Також Дмитро Чепіжак додав, що активісти отримають відповідь на звернення у законний термін, а підпис під листом про звільнення Сакваралідзе прокурор не відкликатиме.  
























 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром