Як на Волині змагалися мотогонщики

15 Травня 2018, 09:18
Мотогонщики 2944
Мотогонщики

Цими вихідними, 12 -13 травня, на мототреці урочища «Люблинець» проходили змагання з мотокросу: І етап чемпіонату Європи в класі мотоциклів з об’ємом двигуна 65 та 85 куб. см, ІІІ етап чемпіонату Європи в класі  ОРЕN з  об’ємом двигуна від 145 до 500  куб. см, відкритий чемпіонат Волинської області  в класі  мотоциклів з об’ємом двигуна 50 куб. см та кубок пам’яті  М. Клімашевського в класі  з об’ємом двигуна 50 куб. см серед дітей віком від 5 до 10 років. Про це інформує Ковельська міська рада.

У  змаганнях взяв участь 71 мотогонщик з Польщі, Білорусі, Чехії, Росії, Естонії, Латвії,  Литви, Хорватії та України.

На урочистому відкритті до спортсменів, тренерів та глядачів з привітальними словами звернулись перший заступник міського голови, президент федерації автомотоспорту Волинської області Михайло Гетьман, віце-президент федерації автомотоспорту Волині Ігор Узналі, генеральний секретар федерації мотоциклетного спорту України Василь Якимчук, головний суддя  Віктор Стегура, президент журі Маріан Зупа, представник благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині»  Павло Самолюк, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин.

Павло Самолюк вручив новенький мотоцикл «Ямаха» з  об’ємом двигуна від 450  куб. см  ковельчанину, майстру спорту України, члену національної збірної з мотоциклетного спорту Юрію Наумчику і побажав йому вдалих виступів на змаганнях міжнародного рівня.

Чудова погода  посприяла організаторам. Гарний настрій панував серед глядачів, яких зібралося чимало. Ковельчани люблять мотоциклетний спорт і цілими сім’ями  гаряче підтримували мотокросменів. 

У класі 65 куб. см перемогу виборювали 24 учасники. За підсумками двох заїздів ІІІ місце здобув Яніс Мартінс (Латвія), ІІ – у  Маріуса Адамайтіса (Литва), І – в Ромео Піканда (Естонія).

У класі 85 куб. см змагались 23 спортсмени. Третім став Ромео Каро (Естонія), ІІ результат в Олексія Орлова (Росія), а переміг Альберт Реізуліс (Латвія). 

На мотоциклах «ОРЕN» показали майстерність 17 осіб.  ІІІ місце посів Євгеній Михайлов (Росія), ІІ – Дмитро Османов (Україна), а перемога дісталась Мартіну Мічеку (Чехія).

У відкритому чемпіонаті Волинської області серед дітей  віком від 5 до 10 років в класі мотоциклів з об’ємом двигуна 50 куб. см переміг Олександр Києнко з Києва, срібною призеркою стала Ельвіра Давідович (Білорусь), «бронза» – в Олега Дзядулька (Білорусь).

У кубку пам’яті М. Клімашевського І місце, а разом з ним і красень-кубок здобув Олександр Києнко (Україна),  другою стала Ельвіра Давідович (Білорусь), а третій результат в Олега Дзядулька (Білорусь).

Після кожного заїзду переможці та призери під бурхливі оплески вболівальників нагороджувались кубками від організаторів змагань, а за результатами двох заїздів - кубками Гран-прі.

Грамоти, кубки та медалі призерам та переможцям відкритого чемпіонату Волинської області вручив начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин.

Таких же нагород удостоєні і ті, що вибороли перше, друге і третє місця у кубку пам’яті М. Клімашевського, а всі юні учасники отримали дипломи та пам’ятні медалі

Крім цього, керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська  відзначила всіх дітей цінними подарунками.

Серед вболівальників – і представники будівельної компанії «Інвестор»

Фото: Микола МАРТИНЮК 

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром