У місті може з’явитися вулиця імені 51-ої бригади

28 Березня 2016, 15:21
1970 Джерело: infolight.org.ua

У пам’ять про загиблих бійців 51 бригади, яких першими мобілізували, та які ціною власних життів зупинили окупантів, хочуть назвати вулицю, парк чи сквер.

Таку петицію зареєстрував адвокат Василь Нагорний у понеділок, 28 березня.

Він пише, що також на повагу заслуговують 98 бійців цієї бригади, які загинули з квітня по жовтень 2014 року, а також ті, кого досі чекають родини.

«Ті, хто не відступив перед «Градами», вижив в численних котлах, штурмував Савурку, пережив знущання в полоні, залишився інвалідом, носить в тілі осколки та через посттравматичний синдром досі воює», ‒ пише Василь Нагорний.

Також активіст зазначив,  що 51 ОМБр влада хотіла зробити винними у всіх невдачах на сході, прикривши зраду та боягузство командування.

«Хай назва вулиці буде частинкою тієї пам’яті. Коли наші внуки запитають в честь кого названа ця вулиця, нам буде їм що розповісти. P.S. Не наполягаю, але було б не погано, якби перейменували саме вулицю Стрілецьку, де знаходиться військова прокуратура Луцького гарнізону, яка досі переслідує бійців!» ‒ зазначив Василь Нагорний.

Коментарі
28 Березня 2016, 19:46
<p>Спасибо Вам,Василий Нагорный.Жаль,что так и не удалось отстоять славное прошлое 51 бригады.Мой зять был там-Волноваха,Савур -Могила,Иловайск,позорный Широкий Лан.И многое рассказывал о том,что происходило и скольких больше людей он не видел</p>
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром