Як у Луцькому НТУ підписували «Кодекс честі»

13 Травня 2018, 20:30
Документ «Кодекс честі» 2442 Джерело: Перший канал соціальних новин
Документ «Кодекс честі»

Довіра, законність, порядність, прозорість і справедливість. У Луцькому НТУ підписали кодекс честі.

Кодекс честі – це стандарт поведінки співробітників та учасників освітнього процесу ЛНТУ в академічному середовищі, інформує Sfera-TV.Lutsk.

Він встановлює загальні моральні принципи та правила етичної поведінки осіб, що працюють і навчаються в університеті, якими вони мають керуватися у своїй діяльності. 

«Визначальний документ сьогодні, три  його складових – це студенти, викладачі, працівники і незалежний орган, який буде слідкувати за цим процесом», – розповідає директор ЛНТУ Петро Савчук.

Розробляли кодекс студенти вишу разом з викладацьким складом.

Кодекс честі виключає застосування у роботі таких понять, як академічний плагіат, зловживання впливом, неправомірна вигода, необ’єктивне оцінювання, приватний інтерес та інші. Документ спрямований на створення в університеті середовища, яке сприяє навчанню і роботі, обміну знаннями, впровадження інновацій, інтелектуальному розвитку співробітників та учасників освітнього процесу та підтриманню особливої культури взаємовідносин.

«Кодекс честі» розроблений з урахуванням зарубіжного та українського досвіду. Подібний документ уже підписаний в 13 навчальних закладах країни.

Читайте також: Луцькі медсестри розповіли, чому пакують валізи за кордон

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром