Молоді: власниця воює за знесений кіоск

26 Березня 2016, 10:23
2518 Джерело: www.cheb.ru

Муніципальна поліція знесла кіоск на проспекті Молоді 8а, а власниця каже, що робили це без попередження та ще й серед ночі.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 25 березня.

Зоя Костючик розповіла, що кіоск, у якому вона здійснювала торгівлю продуктами харчування знесли без попереднього попередження. А зараз, аби повернути добро, потрібно заплатити майже п’ять тисяч гривень.

«О 04:00 ночі Сиротинська приїхала і все погрузила, нічого не описавши і не запломбувавши», – розповіла Зоя Костючка.

Проте начальник муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповіла, що договір оренди у жінки закінчився, тому кіоск став незаконним. А демонтувати споруду приїхали вночі тому, що кіоск був підключений до ліній напруги. Гроші ж які необхідно заплатити власниці – компенсація за демонтаж та перебування на штрафмайданчику.

Заступник начальника управління архітектури та містобудування Ярослав Матвіїв вважає, що знесли кіоск передчасно.

«Ми маємо тимчасову споруду, яка не була самовільно встановлена. Протягом 15 років вони платили за неї. Не було враховано те, що кіоск був встановлений законно і я вважаю, що тут порушено права людини», – зазначив головний художник міста.

На захист підприємця став і депутат міської ради Петро Бойко, він каже, що після демонтажу мешканці, які живуть навколо, просили повернути кіоск, а це, на його думку, багато про що говорить. На комісії вирішили, що для прийняття рішення у них недостатньо матеріалів. Тому на наступному засіданні переглянуть відеофіксацію проведення демонтажу кіоску.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром