На Волині деякі райони саботують децентралізацію

13 Травня 2018, 18:02
Волинь 2880 Джерело: OGO.ua
Волинь

Процес  децентралізації на Волині не стоїть на місці. Дивлячись на успіхи та досягнення вже об'єднаних громад, ті райони що ще не встигли долучитися до процесу стрімко гуртуються аби покращити життя у всіх сферах. 

«Сьогодні ми маємо вже 41 громаду. 29 квітня відбулися вибори в Торчинські об'єднаній територіальні громаді і ОТГ уже готується до першої сесії», – каже директор Волинського центру розвитку місцевого самоврядування  Анатолій Пархом'юк.

Та є такі райони які на відріз відмовляються від об'єднання. У центрі місцевого самоврядування припускають, що цьому сприяють місцеві посадовці. 

«Ми маємо деякі райони, які не мають сьогодні об'єднаних територіальних громад. Це Камінь-Каширський район і Горохівський також далеко не відійшов, єдине що в районі дві сільські ради були приєднані до Гродищенської ОТГ. Це вже є Луцький район», – аналізує Анатолій Пархом'юк.

Експерт із децентралізації  Оксана Урбан стверджує, що відмова від об'єднання також криється в необізнаності громади. Люди побоюються що процес призведе до закриття місцевих шкіл.

«Є дуже багато пощирених міфів, вам їх разом з нами треба буде розвінчувати. Розказують, що закривають школи, але коли я їхзапитую: ви за кість шкіл чи за кількість? Чи в щколі де навчається 18 діток і є один вчитель, який викладає усі предмети, може дати якісні знання?», – зазначає Оксана Урбан.

Аби розібратись в чому ж причина небажання об'єднуватись та для того щоб розвіяти всі міфи,  в Камінь-Каширському районі днями планують зробити великі дебати аби громада з перших вуст почула про позитивні переваги децентралізації та зрештою наважилась на цей крок. 

Читайте також: Луцькі медсестри розповіли, чому пакують валізи за кордон

Коментарі
13 Травня 2018, 22:42
Отг,осбб-дeржавні лохотрони.Хто хочe ОТГ-забeріть сплчатку зeмлю,яку маe право отримати бeзкоштовно Ви і ваші діти.Як тільки всю зeмлю в своeму насeлeному пункті розбeрeтe ,ви станeтe нeпотрібними для інших нас.пунктів.Отг цe один із мeтодів прихватити зeмeлькі для властьімущих.
13 Травня 2018, 22:49
Оксана Урбан-діти в сeлах до школи кіломeтри долають,а ви хочeтe щоб дeсятки кіломeтрів ходили.Кращу освіта залeжить нe від кількості вчитeлів,а від налeжного забeзпeчeння у всіх сфeрах.
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром