Лучанин змагається за участь у програмі «ICTV», щоб змінити освітню систему України 

11 Травня 2018, 22:32
Луцький вчитель Сергій Цюриць 6463 Джерело: https://education.microsoft.com
Луцький вчитель Сергій Цюриць

Лучанин Сергій Цюриць, який вчителює у Луцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 5 просить проголосувати за нього в проекті «Нові лідери», що реалізується у мережі Інтернет, в ефірі каналу «ICTV» й за підтримки інших телеканалів .

Про участь в проекті, бачення сучасної системи освіти в Україні та те, які зміни в ній він хотів би бачити лучанин Сергій Цюриць розповів у коментарі Район.Луцьк

Сергій Цюриць пояснює, що в проекті шукають лідерів, які можуть змінювати країну. Його ж мета – потрапити у прямий ефір. Пояснює, що таким чином простіше розповісти про програму.

Вчитель дізнався про проект з інтернету. Він розповідає, що до цього проекту долучилися найпотужніші громадські організації, які вірять, що у нашій країні є хороші ідеї, які варто втілювати.

«Я вважаю, що у шкільний програмі є багато зайвого, немає головного. Багато предметів, багато уроків. І не потрібно вводити дванадцятирічну освіту. Повинна відбутися автоматизація освітнього процесу. Комп’ютер повинен сповіщати автоматично батьків про присутність або вдісутність їхніх дітей у школі», – висловлює свої погляди Сергій Цюриць.

Сергій Цюриць також зазначає, що хоч і не критикує реформу освіти, але, на його думку, її затягують.

«В ній є багато позитивних моментів. Вони правильно сформували модель сучасного учня. Але навчити 30 учнів, які можуть в будь-який момент полежати, погратися, буде дуже важко. Найбільша проблема всіх освітніх реформ – їх розтягують на 10 років. Влада змінилася – нова реформа. А відповідальних вже немає. Реформу освіти можна розтягнути на 4- 5 років, не більше», – говорить вчитель

Сергій Цюриць також додає, що позитивно ставиться до переймання європейського досвіду в навчальному процесі, але цілковите його копіювання вважає хибним.

«Не можна повністю копіювати чиюсь систему чи модель, але запозичувати досвід потрібно. Я вважаю, що українські школярі не повинні вчитися 12 років. А щорічно мішати учнів у класах для соціалізації потрібно», – відзначає Цюриць.

Нижче ви можете переглянути програму проекту Сергія Цюриця:

15
Програма проекту Сергія Цюриця
Програма проекту Сергія Цюриця

А проголосувати за лучанина можна за посиланням: https://novilidery.com/pro_proekt/oficiyni_pravyla

Нагадаємо, що лучанин Сергій Цюриць здобув срібло в обласному конкурсі «Вчитель року – 2018»

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром