Городяни вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

25 Березня 2016, 17:59
1823 Джерело: lutskrada.gov.ua

З нагоди чергових роковин смерті В'ячеслава Чорновола, городяни поклали квіти до меморіальної дошки видатному українцеві.

Траурний мітинг відбувся у п’ятницю, 25 березня, пишуть на сайті міськради.

Громадський діяч Володимир Банада розповів про роль, яку відіграв В’ячеслав Чорновіл в історії незалежної України, розповів про його тернисту дорогу боротьби за становлення нашої державності.

Він згадав, як у цей день 17 років тому Україна втратила нескореного борця за українську національну ідею. В’ячеслав Чорновіл загинув в автомобільній катастрофі на Бориспільській трасі під Києвом 25 березня 1999 року.

Вшанувуючи пам'ять українського політика та громадського діяча, представники «Народного руху» згадували його благородну і багатогранну діяльність, життєвий шлях, патріотичний та незламний бойовий дух.

Про свої приятельські стосунки з родиною В’ячеслава Чорновола розповіла голова Волинського відділення Союзу українок Любов Ганейчук. Своєрідним аналізом, чи все ми робимо так, як він казав, чи працюємо для розбудови України, про яку він мріяв, - був виступ колишнього політв’язня і багаторічного керівника народної хорової капели «Посвіт» Ростислава Кушнірука.

До слова, протягом цього тижня у загальноосвітніх та бібліотечних установах міста відбуваються тематичні уроки, виставки літератури, присвячені постаті видатного політика.










 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром