«Те, що робиться у Старому місті – ганьба», – депутат міськради

25 Березня 2016, 15:44
1899

У місті хочуть створити дорадчий орган при міській раді, який слідкуватиме за розвитком та збереженням історичного середовища міста.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 25 березня.

Депутат Павло Данильчук виніс на розгляд комісії проект про створення групи, яка слідкуватиме за збереженням історичного середовища міста.

«Ви самі бачите хаос, який відбувається у місті Луцьку. Є пропозиція створити експертну групу як дорадчий орган міської ради. Ми хочемо, щоб громадськість надавала відповіді по забудові міста і встановлення певних об’єктів», ‒ зазначив депутат.

Проте у юридичному відділі зазначили, що у проекті є ознаки регуляторного акту, тому для його ухвалення потрібно пройти регуляторну процедуру.

Депутат Артем Запотоцький зазначив, що він проти створення групи, адже у місті є структури, які відповідають і за історичні пам’ятки, і за будівництво у Старому місті. Він запропонував відхилити проект рішення.

Депутат Ігор Поліщук додав, що з юридичної точки зору він не бачить підстав заборонити створювати робочу групу. Тим більше, що вона буде підконтрольна міській раді.

«Я можливо не настільки професійний, як юристи міської ради, але не бачу причин не створювати групи. Проїдьтеся Старим містом: те, що там робиться – ганьба. Історична частина нашого міста напівзруйнована. І нічого протизаконного я не бачу у прийнятті рішення», ‒ сказав депутат.

Комісія підтримала проект-рішення про створення групи.

До слова, розвалені будинки, занедбані пам’ятки та сміттєзвалища – таким зустрів нас старий Луцьк під час фотовилазки в історичну частину міста.

 

Коментарі
26 Березня 2016, 00:42
Якщо така група буде "працювати" то історирична частина міста ще більше буде занедбана.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39