Луцькі медсестри розповіли, чому пакують валізи за кордон

11 Травня 2018, 06:50
Медсестра 5373 Джерело: pravda.lutsk.ua
Медсестра

На честь відзначення Всесвітнього дня медичної сестри, причетних до свята вітають та вчергове розповідають про покращення.

Та частина з них в медичні реформи вже не вірить і пакує валізи за кордон, – інформує Sfera-TV.Lutsk.

Медичні сестри – це ті працівники закладів охорони здоров’я, які супроводжують людину з моменту її народження і до останнього подиху. Щодня десятки складних операцій та сотні хворих у волинських лікарнях потребують постійного догляду і уже давно не секрет, що навантаження медсестер втричі більше, аніж у лікарського персоналу.

Тамара Данилюк вже 40 років віддала своїй роботі. Від того, наскільки медсестра вчасно зреагує та подбає, залежать маленькі життя. Тому робота дуже пильна та вимагає великого терпіння, розповідає Тамара Данилюк. Скаржитись, стверджує жінка, є на що, та чи хтось почує?

Не поспішають прогнозувати своє майбутнє в Україні молоді медсестри. Останні кілька років від безвиході вони масово їдуть за кордон. Там умови роботи набагато кращі і зарплатня вп’ятеро вища, аніж в Україні. Не виняток і Мар’яна Лис.  Жінка стверджує, обіцянками та реформами, які так нічого на краще й не змінили, сита по зав’язку. Тож не зважаючи на велике бажання залишитись в рідній Україні, змушена пакувати валізи до сусідньої Польщі.

Та сьогодні волинські медсестри воліють говорити лише про приємне, адже моментів, коли їм дякують за роботу, дарують квіти та на їхню честь влаштовують цілі концерти, не так багато.

Читайте також: Презентували нову програму житлових субсидій

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром