«Влада не підготувалася сама, а тільки нагрузила лучан», – Тарас Яковлев про роздільне сміття

10 Травня 2018, 15:55
Сміття у Луцьку розділяють, але не вивозять 2113
Сміття у Луцьку розділяють, але не вивозять

Результат успішності справи щодо запровадження роздільного збору сміття в місті Луцьку залежить від двох суб’єктів господарювання – від людей, підприємств, організацій, тобто, «постачальників» сміття, і від влади, яка нестиме зобов’язання зі збору, вивезення та переробки цього сміття. 

Про стан інфраструктури, яку використовуватимуть для збору, вивезення та переробки сміття у місті Луцьку розповів експерт ЦРУ Тарас Яковлев у четвер, 10 травня.

За його словами, від людей треба, щоб вони на своєму рівні забезпечували ті умови, які пропонує їм влада.

«Сьогодні, я вважаю, що можливо почати правильно сортувати сміття на «дві фракції» – суху (пластик, картон, папір, скло, метал та ін.) та мокру (органічні відходи). Потрібно передбачити ті місця, куди можна це все винести, і куди вивезти потім, – і це все є завданням влади. Проте, що зробила зараз влада? Нагрузила людей інформаційними листівками, чим же ж і спродукувала ще більше сміття в місті, і розказала, що потрібно робити лучанам», – пояснив Яковлев. 

Луцька влада повинна була б, каже експерт, забезпечити місце, куди сміття можна цивілізовано викинути. Після цього вона повинна якісно і вчасно викидати це сміття. А що ми маємо на сьогодні? Тисячу-півтори площадок для збору сміття, які потрібно облаштувати додатковими контейнерами.

«Я спеціально об’їхав спальні райони в місті, і жодного нового контейнера та спеціально облаштованої території для них не побачив. Я знаю точно, що за ці три тижні, до 1 червня, всього цього не зробиш. Тобто, на це все треба як мінімум рік. Сортувальна лінія також до кінця року не запрацює. Людей зобов’язують зробити все до 1 червня, проте самі не готові», – констатував експерт ЦРУ.

Окрім того, Тарас Яковлев зазначив, що чергова теза Ігоря Поліщука, що з 1 червня вже запрацює сортування, – це ще одна брехня цього молодого політика, який вже зарекомендував себе, як людина, яка часто обманює.

«Я за те, щоб це все-таки запрацювало до кінця року, але точно до 1 червня це не реалізують. Тому залишаються лише питання: чому не зробили нормальну інформаційну кампанію? Чому чиновники не підготувалися самі, а напрягли спочатку людей?», – підсумував Яковлев.

Читайте також: «Луцьк абсолютно не готовий до сортування сміття», – експерт ЦРУ

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром