Федорова: голова ОСББ викликає недовіру у мешканців

25 Березня 2016, 10:04
5875 Джерело: samoorg.com.ua

Члени правління ОСББ на Федорова 4-Б стверджують, що голова об’єднання не відстоює їх інтересів.

Про це йшлося на зборах правління ОСББ у четвер, 24 березня.

Георгій Давидюк є головою двох суміжних об’єднань співвласників – Федорова 4-Б та Федорова 2-Б. Не так давно він підписав звернення ініціативної групи про розширення прибудинкової території для будинку на Федорова 2-Б. Проте проблема в тому, що зробити це хочуть за рахунок прибудинкової зони сусіднього будинку на Федорова, 4-Б.

Член правління ОСББ Олексій Чайка стверджує, що сусідній будинок і так має більше території, аніж необхідно – 0,4 гектара. Це, за його словами, на 30% перевищує норми, які прописані у положенні про порядок встановлення та закріплення прибудинкових територій житлових будинків.

«І ми не проти, що перевищує, але хай не чіпають нашої території», – зазначив Олексій Чайка.

Він стверджує, що зона, на яку зазіхнули сусіди, може стати чудовим дитячим майданчиком для їхнього будинку.

Проте Георгій Давидюк розповів, що ніякого відношення до справи не має. Він був проти звернення, хоча як голова ОСББ поставив під ним свій підпис. Він говорить, що прибудинкова територія, яку затвердили за будинком на Федорова 2-Б у вересні 2015 року не задовольнила мешканців. Тому вони захотіли розширити її згідно до плану, який був у технічній документації під час його будівництва. І вже на наступній сесії міської ради депутати мають розглянути рішення про розширення прибудинкової території будинку на Федорова 2-Б.

Члени правління Федорова 4-Б заявили, що голова ОСББ не відстоює їх інтересів і написали звернення до міського голови Миколи Романюка про те, що вони категорично проти, аби їхню територію віддали іншому будинку. Вони вважають це рейдерським захопленням земельної ділянки і просять залишити проект, прийнятий у вересні 2015 року, без змін.

Окрім того, на пленарне засідання делегують Олексія Чайку, який представить інтереси об’єднання перед депутатським корпусом. Мешканці будинку стверджують, що вони хочуть, аби їм залишили ту частину землі, яка передбачена законодавством, та вже готують документи для землевідведення.

Також члени правління запропонували обрати заступника діючого голови правління, аби в подальшому не виникало подібних ситуацій. Проте Григорій Давидюк сказав, що він проти, оскільки з роботою він справляється і сам. Після довгих суперечок та переговорів більшість членів правління проголосувала за обрання заступником голови ОСББ Олексія Чайку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром