Квіти, медалі та ветерани: у Луцьку відзначили День перемоги

09 Травня 2018, 13:33
День Перемоги 3980
День Перемоги

Кілька сотень лучан зібралися на Меморіалі Вічної Слави, аби вшанувати пам'ять солдатів, які вибороли перемогу у Другій Світовій війні. 

Дорослі, діти, ветерани із десятками орденів, священики та представники влади зібралися в центрі Луцька у середу, 9 травня. Вони клали квіти до пам'яників полеглим воїнам, читали вірші та згадували перемогу, здобуду страшною ціною.

«Пам’ять про тих, хто віддав своє життя задля перемоги, не стерти ніколи. Сьогодні ми, як ніколи, усвідомлюємо значення слова «мир», ми розуміємо, яку ціну потрібно заплатити за спокійне життя під вільним небом. Я безмежно вдячний тим, хто в різні роки жертвував найціннішим заради Батьківщини. Низький уклін кожному, хто пережив жахи війни і хто тримає на своїх плечах оборону нашої держави сьогодні. Вічна пам’ять про Героїв, які не повернулися з поля бою», – висловився голова Волинської обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк.

Він поспілкувався з ветеранами, подякував кожному з них за ту мужність, відвагу, надлюдське терпіння, які вони проявили в боях, і за всі випробування, пройдені після закінчення війни. Також спільно з молодіжним відділом волинської «Солідарності» подарував лучанам – учасникам вшанування символічні маки, які замість «георгіївських» стрічок українці чіпляють на груди, аби показати, що не забули історії. 

Про те, як все відбувалося, дивіться на фото. 


Ветерани Другої Світової Війни в Луцьку
Ветерани Другої Світової Війни в Луцьку
















Роман Романюк чіпляє мак ветерану
Роман Романюк чіпляє мак ветерану

Квіти - новий символ цього дня
Квіти - новий символ цього дня

Роман Романюк та Олександр Савченко
Роман Романюк та Олександр Савченко






Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром