Борги за комунальні послуги стягуватимуть колектори

24 Березня 2016, 13:56
1856 Джерело: 112.ua

На ДКП «Луцьктепло» залишається складною ситуація через низький відсоток розрахунків населення за тепло та гарячу воду, тож вирішили залучити колекторів до стягування боргів з містян.

Про те, що «Луцьктепло» потрохи погашає борги перед «Волиньгазом» та «Волиньобленерго» за рахунок пільг та субсидій, стало відомо у четвер, 24 березня, під час засідання Антикризового енергетичного штабу, пише «Слово Волині».

Наразі на «Луцьктепло» борг становить 23 мільйони гривень. Водночас у «Волиньгазі» кажуть, що переговори між сторонами ведуться і кошти частково виплачуються, тому, якщо так піде і надалі, борг буде зменшуватись.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев також повідомив, що цього місяця теплопостачальне підприємство перерахувало газовикам 4,4 мільйона гривень. При цьому основне джерело погашення заборгованості – зарахування пільг та субсидій.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що погашення боргів за рахунок субсидій – неідеальний, але єдиний шлях вирішення проблеми.

«Всі добре знають, що це не зовсім позитивне явище для держави, тому що таким чином держава одні борги перекладає з одної кишені  в іншу. Основна проблема – це те, що населення не платить повністю за комунальні послуги, навіть при наявності пільг та субсидій. Але цю роботу потрібно продовжувати , адже такі механізми дозволяють не приймати санкцій та не нараховувати пені, штрафи», – наголосив очільник області.

Перший заступник мера додав, що у місті вже вирішують проблему з боржниками. Так, владці вирішили об’єднати боржників по «Луцьктеплу» та «Луцькводоканалу» і стягувати гроші з допомогою колекторської фірми.

«Роботу проводимо системну. Окрім цього, активізувалась виконавча служба, що дає можливість говорити про зменшення заборгованості населення і покращення ситуації»,  – наголосив Тарас Яковлев.

Посадовець каже, що борг перед «Волиньобленерго», який наразі становить 1, 9 мільйона гривень, погашатимуть також за рахунок субсидій і пільг.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром