Потебні: вирубують ботанічний сад

24 Березня 2016, 11:09
4696 Джерело: скріншот із відео

У луцькому ботанічному саду Східноєвропейського національного університету вирізали десятки дерев.

Люди обурені, що громаду не повідомили про роботи в парку, адже підозрюють, що сад можуть знищити, пише ГО «Народний контроль» у Facebook.

«Якщо і надалі різатимуть дерева такими темпами, – залишаться лише кущі», – скаржиться пані Валентина, яка постійно гуляє садом.

Водночас у міському екологічному відділі переконують: видаляють лише хворі дерева. Окрім того, адміністрація ботанічного саду зобов’язалась відновити насадження.

«Крони дерев на 60% уражені омелою, йде всихання скелетних гілок, всихання самих дерев. Такі дерева потрібно ліквідовувати», – пояснює керівник відділу екології Луцької міськради Анатолій Гламазда.

Його слова підтвердила і директор ботанічного саду Оксана Соломонюк, яка заявила, що територію вже готують для нових насаджень.

 

Коментарі
24 Березня 2016, 14:45
Ці хащи польского ботанічного саду треба ліквідувати і садити новий парк. Загатити Яровицю а дитячу залізницю пустити по колу по парковій греблі . Новий ботанічний парк треба садита над Стиром між старою залізничною станцією і Вишковом. Сад буде захищений від північних і північно -східних вітрів високим схилом.
24 Березня 2016, 15:49
Я помилився ,бо ботанічний сад заложили полякі віля крезнавчого музею.А цей ботанік що заложив хащі по Потебні не розуміе кліматичних умов.На мій поглід там треба будувати короший будинок-квартал з гаражами в два рівні, з гольф клубом -щоб вирубав всі дерева в лузі -з цього місця відкриваеться дуже гарний краевид на Старе Місто . Я думаю розумні мене зрозуміють.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром