Розповіли про можливі джерела смороду в Луцьку

08 Травня 2018, 11:57
У Луцьку мешканці скаржаться на сморід 2120
У Луцьку мешканці скаржаться на сморід

У Луцькраді створили робочу групу, яка шукає джерело смороду в місті Луцьку. Члени цієї групи переконані, що запахи в обласному центрі Волині носять несистемний характер.

Про це розповів заступник в.о. міського голови Луцька Костянтин Петрочук під час «оперативки» у вівторок, 8 травня.

За його словами, запахи з’являються в різних куточках міста на певний час і з різною інтенсивністю6 зокрема, лучани скаржилися, що сморід був в районі 33-го, 40-го кварталів, Привокзального мікрорайону. А сьогодні жителі центру Луцька жаліються, що запахи долинають й до них.

Робоча група, доповів Петрочук, схиляється до того, що джерелом запаху є вкиди в систему стічних вод чи каналізації. Тому роботу оптимізували в цьому напрямку. Вивчають ті структури, які можуть вивозити зливові води.

Окрім того, залишається версія диверсійних вкидів, коли будь-хто може скидати хімічні речовини в зливову каналізацію. Тобто, зазначив заступник, це є точкові, одноразові вкиди.

Петрочук висловив сподівання, що в найкоротший термін вирішать цю проблему, і звернувся до лучан: якщо бачитимуть порушників, нехай обов’язково повідомлють муніципалам та у відділ екології міськради.

До слова, на сьогодні в Луцьку лише на вулиці Мамсурова, а саме у промисловій зоні, можна зливати нечистоти.

Читайте також: «Ніяких порушень у нас немає, тому сморід у місті не через нас», – водоканал

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром