Луцьк: презентували нову програму житлових субсидій

08 Травня 2018, 01:00
Тепер субсидії будуть більш конкретніші 3791
Тепер субсидії будуть більш конкретніші

Соціальна справедливість таки настане, запевняють працівники департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА.

На прес-конференції розповіли про нову програму житлових субсидій. Їх перш за все повинні утримувати лише малозабезпечені громадяни і ті, які реально декларують свої доходи. Інші ж, які тримають заробітки в тіні повинні їх легалізувати, або не звертатися за субсидіями взагалі. Про це повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

За новими змінами, субсидія не призначається громадянам у яких загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв.метрів для квартири і 200 квадратів для індивідуального будинку; наявні транспортні засоби, з дати виготовлення яких минуло менше 5 років. Не мають права  оформити субсидії і особи, які здійснюють покупку на суму понад  50 тис.гривень, не сплачують єдиного соц.внеску і які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги.

З 1 травня змінюється і процес розрахунку доходів при отриманні житлових субсидій. Мова йде про те, що тепер перевірятимуть і не зареєстрованих осіб в одному приміщенні, але тих які належать до членів однієї сім’ї.

Натомість лучани кажуть, що субсидії – це такий собі вид шахрайства. Аби вижити в Україні на сьогодні, пенсія повинна бути не менше 10 тис.грн., розповідає Олександр Гриник. А про такі пенсії як закордоном, навіть немає чого мріяти, додає він.

Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісячно сплачувати обов’язкову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитого. Якщо ж ресурси використовували економно, певну частину коштів можна повернути назад. Для цього лише потрібно до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соцзахисту населення.

Нагадаємо, зміни у програмі житлових субсидій були прийняті урядом 27 квітня 2018 року та вступили в дію з 1 травня. У планах урядовців до 2019 року монетизувати субсидії так аби кошти  видавали на руки громадянам.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром